Bucureşti: Atenţie, cade macaraua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O macara s-a prăbuşit azi de dimineaţă pe sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi apoi pe o maşină. Nu au existat victime.

O macara folosită la construcţia unui sediu de birouri de pe Bulevardul Dinicu Golescu a căzut azi-dimineaţă, la ora 7.30, pe sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, dar şi pe un autovehicul parcat în apropiere.

VIDEO O macara a căzut peste Ministerul Transportului

Incidentul a avut loc după ce un braţ al macarelei s-a rupt şi a căzut pe un autoturism, marca Matiz, iar contragreutăţile au creat balans şi s-au prăbuşit pe sediul Ministerului.  Persoanele care au trecut pe bulevardul Dinicu Golescu au anunţat incidentul la 112.

Proprietarul maşinii era la jumătate de metru
În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită. „Eram chiar la jumătate de metru de maşină când a căzut braţul macaralei. Maşina a fost agăţată şi trasă, dar s-a lovit de poarta de la intrarea pe şantier“, a spus proprietarul maşinii, care a dorit să rămână anonim. 

Macaraua era folosită la construcţia unui sediu de birouri, de şase etaje, cu  sediu administrativ care aparţinea firmei constructoare COMNORD S.A.. Firma care a amplasat macarau  pe şantier este SC Girueta SA. 

„S-a răsturnat, nu pot să-mi dau seama cum“, a spus operatorul macaralei, care se afla lângă aceasta când incidentul a avut loc.  La faţa locului au fost trimise echipe ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, un echipaj de descarcerare şi unul SMURD. Cauzele prăbuşirii erau încă necunoscute la închiderea ediţiei.

Constructorii plătesc pagubele
Prăbuşirea macaralei a produs avarii minore clădirii ministerului. „Nu sunt pagube materiale majore, iar structura de rezistenţă nu a fost afectată în interior. Nici măcar un fir de praf nu a fost mişcat. Ne vom adresa firmei constructoare pentru a plăti pagubele“, a spus Gheorghe Degeratu, director al Grupului de Exploatare şi Întreţinere al Palatului CFR.
 
Cei care se aflau în sediul Ministerului Transporturilor nu au fost speriaţi de acest incident. „Erau doar câteva persoane în clădire, în birouri nu era nimeni pentru că ziua de lucru începe la ora 8.00. Ei au auzit o bubuitură şi apoi au fost uşori zguduiţi, dar nu au crezut că e vreun cutremur sau altceva. A fost mult mai uşor“, a adăugat Gheorghe Degeratu.

George Bitoleanu, şeful de grupă Prevenirea şi Stingerea Incendiilor (PSI), a fost în clădirea Ministerului Transporturilor în momentul impactului. „Eram la parter când s-a întâmplat. Am simţit cum s-a zguduit clădirea, iar senzaţia a fost similară cu cea de la un cutremur. Am ieşit imediat afară şi am văzut macaraua căzută pe clădire. Zgomotul nu a fost extraordinar de puternic“, a spus George Bitoleanu.

Pentru a ridica macaraua prăbuşită, la ora 10.00 a fost adusă o altă macara. Muncitorii au început să stabilească cum vor proceda, dar şi-au dat seama că mai au nevoie de un alt utilaj şi astfel o a treia macara a fost adusă ulterior. 
La ora închiderii ediţiei, la ora 13.00, macaraua prăbuşită se afla tot pe sediul Ministerului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite