Atenţie! Meteorologii anunţă două zile de caniculă infernală urmate de ploi şi temperaturi scăzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele de duminică, luni şi marţi îi întâmpină pe români cu temperaturi chiar şi de 40 de grade Celsius, însă, începând de miercuri, se răcoreşte şi va ploua în toată ţara.

Azi, 5 august 2012, termometrele vor arăta 38 de grade Celsius în Bucureştui şi Craiova, 37 la Galaţi, 36 la Iaşi şi Timişoara, 34 în Constanţa şi în Baia Mare, 31 la Suceava, iar la Braşov şi Cluj Napoca se vor înregistra 33 de grade Celsius.

Ziua de luni nu aduce schimbări majore ale temperaturilor. În Bucureşti, în Craiova şi în Galaţi vor fi 39 de grade Celsius, în Timişoara 38, iar în Braşov Cluj-Napoca şi Constanţa, 35.

Marţi, meteorologii anunţă aceleaşi temperaturi caniculare înregistrate în zilele precedente, cu mici schimbări în diferite zone ale ţării. Astfel, în Capitală, în Craiova şi Suceava termometrele vor urca până la 39 de grade Celsius, 36 de grade Celsius se vor înregistra în Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa, iar în Galaţi temperaturile vor atinge chiar şi 40 de grade Celsius.

Începând de miercuri, vremea se va răci şi va ploua în unele zone ale ţării.

Astfel, în Banat, temperaturile vor scădea treptat până pe 11 august 2012. Aversele se vor semnala după 7-8 august, dar pe arii restrânse.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în Crişana, până pe 11 august 2012. Aici probabilitatea de ploi va creste in jurul datei de 7 august, aversele urmand sa se semnaleze pe arii extinse.

Temperaturile vor scădea, începând de miercuri şi în regiunile Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, unde valorile termice se vor situa, în media, între 27-29 de grade Celsius.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite