Bucuresti: Atenţie, se ridică maşinile în Piaţa Romană! (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zebrele marcate în urma campaniei ziarului „Adevărul” şi „Adevărul de Seară” au fost ieri supravegheate de către agenţii de la Rutieră care au dispus ridicarea a două autovehicule

Una dintre maşinile care erau staţionate pe trecerile de pietoni aparţinea unei firme de servicii funerare. Şoferul trebui să plătească 700 de lei să-şi recupereze autoturismul.

Cele două noi treceri de pietoni au fost ieri supravegheate de către un agent al Poliţiei Rutiere. Cu toate acestea, două maşini au parcat pe ambele treceri de pietoni: una cu număr de înmatriculare de Bucureşti şi o maşină de servicii funerare cu număr de Prahova.

A ignorat poliţistul
În timp ce agentul de circulaţie aflat la faţa locului, Cosmin Bojin, urmărea traficul pe una dintre treceri, şoferul maşinii de servicii funerare a parcat pe cealaltă. Pentru a ajunge la locul unde şi-a parcat neregulamentar maşina, şoferul a trecut peste prima zebră, deci prin faţa agentului de circulaţie, fiind astfel conştient de riscul de a fi amendat şi de a i se ridica maşina.

Celălat şofer căruia i-a fost ieri ridicată maşina parcase lângă zebra din faţa fast food-urilor din zonă înainte de ora 11.00, când a ajuns agentul de circulaţie la faţa locului, staţionând neregulamentar mai bine de trei ore şi jumătate ore.

Până la ora 14.30, când angajaţii firmei care are contract cu Primăria Sectorului 1 au venit să ridice cele două autoturisme, niciunul dintre proprietari nu a venit să-şi mute autoturismul.

„Este bine să fi înţelegător cu şoferii, pentru că nu sunt foarte multe locuri de parcare, dar nu se poate să îşi lase maşina ostentativ pe trecerea de pietoni”, a declarat Cosmin Bojin.

Toleranţa nu are rezultate
Poliţistul a adăugat că, în conformitate cu Legea 142, litera E, din Codul Rutier, este interzisă oprirea pe trecerea de pietoni sau la mai puţin de 25 de metri de aceasta.

Cu toate acestea, agentul de circulaţie a adăugat că nu vrea să fie absurd cu oamenii şi nu îi avertizează pe şoferii care îşi lasă maşinile în vecinătatea trecerii. „I-am lăsat să îşi parcheze maşina aproape de trecere pe cei care aveau treabă în zonă doar pentru câteva minute, dar nu poţi să îi laşi pe toţi, pentru că altfel nu mai iau în serios regulile”, a adăugat Cosmin Bojin.

Ofertă la Romană: un pachet de amenzi
Cei doi şoferi care au parcat pe trecrea de pietoni vor plăti cel puţin 700 de lei fiecare pentru a-şi recupera maşinile: 200 de lei pentru amendă, 200 de lei transportul maşinii cu platforma şi 300 de lei depozitarea pe o singură zi.

Pietonii aflaţi în zonă şi-au exprimat susţinerea faţă de acţiunea de ridicare. „Era şi timpul să mai fie traşi de urechi şi şoferii care nu îi respectă deloc pe cei care merg pe jos. Cel cu maşina de servicii funerare ocupase în întregime trecerea de pietoni”, a spus Rodica Zimcea, o pensionară din zonă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite