Bucureşti: Concert caritabil la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Cristian Mandeal, concertează duminică, de la ora 18.00, la Ateneul Român, în cadrul celei de de-a doua ediţii a galei caritabile în beneficiul tinerilor talentaţi organizată de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Programul concertului va cuprinde Simfonia nr. 1 în do major de Antonio Vivaldi, Serenada în sol major KV 525 "Mica serenadă" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Adagio" de Tomaso Albinoni şi "Sarabanda, Giga, Badinerie", de Arcangelo Corelli. În partea a doua a serii, Orchestra de Cameră Radio va interpreta "Amurg de toamnă" de Alfred Alessandrescu, 3 fragmente din Suita "Codex Caioni" de Dan Voiculescu, "The Entertainer" de Scott Joplin şi "Libertango" de Astor Piazzola.

La evenimentul organizat de ziua Regelui Mihai, vor participa Principesa Margareta şi Principele Radu, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic, personalităţi ale vieţii culturale şi reprezentaţi de seamă ai mediului de afaceri.

Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine tineri talentaţi din familii cu venituri modeste, aflaţi în imposibilitatea materială de a-şi dezvolta talentul.

Anul trecut,în urma recitalului extraordinar oferit Fundaţiei Principesa Margareta a României de maestrul Dan Grigore s-au strans aproximativ 100.000 euro pentru tinerii artişti. Fondurile strânse din vânzarea biletelor şi din sponsorizări au sprijinit 16 tineri talentaţi în domeniul artelor plastice, muzicii, baletului şi artei teatrale selectaţi în cadrul programului "Tinere Talente". Valoarea burselor a variat între 2.000 şi 4.000 de euro şi a acoperit deplasările la concursuri şi stagii de pregătire internaţionale, ţinute de scenă, materialele şi instrumentele de lucru necesare tinerilor artişti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite