BLATUL DRAGNEA CU FONDURI UE Cine sunt asociaţii-paravan ai firmei de casă a şefului CJ Teleorman: unul vinde struguri la kilogram, altul este chitarist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mugurel Gheorghiaş, asociatul principal la „firma de casă“ a preşedintelui CJ Teleorman are o podgorie în judeţul Buzău şi vinde struguri şi vin la kilogram. El deţine, pe hârtie, peste 44% din acţiunile de la firma Tel Drum, care câştigă contracte de sute de milioane de euro cu autorităţile din Teleorman. Liviu Dobreascu, celălalt acţionar principal, este chitarist:

Ziarul „Adevărul de Seară“ a prezentat în numerele trecute neregulile grave care se petrec la Teleorman, unde consiliul judeţean oferă contracte pe „bandă rulantă“ pentru reabilitarea străzilor din zonă unei singure firme, Tel Drum S.A. Aceste probleme ne-ar putea costa tăierea unor fonduri europene de peste 700 de milioane de euro, după ce specialiştii Comisiei Europene au efectuat un audit la sfârşitul lunii martie la două contracte încheiate între consiliul judeţean şi Tel Drum S.A. Rezultatele verificării nu au fost încă înaintate autorităţilor din ţara noastră, dar din sursele noastre sunt nefavorabile, din cauza unor conflicte de interese.

După cum „Adevărul“ a prezentat în exclusivitate, compania teleormăneană este deţinută, pe hârtie de doi foşti colegi de facultate dar şi de formaţie ai preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, PSD-istul Liviu Dragnea. De altfel, acesta din urmă şi-a renovat hotelul din Turnu Severin, proprietate privată, cu ajutorul „firmei sale de casă“ cu care a încheiat un contract direct. Într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută după apariţia articolelor din ziarul nostru, Dragnea a continuat să susţină că nu ştie cine sunt acţionarii Tel Drum. „Şobo şi Melcul sunt foşti colegi de facultate şi de trupă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani. Nu înseamnă că acum ştiu despre orice fost coleg ce firmă are", a spus Liviu Dragnea.
Reporterii noştri au continuat investigaţiile şi vă vom prezenta în continuare cum principalul asociat al firmei, Sorin-Mugurel Gheorghiaş vinde struguri la kilogram şi vin vărsat.

De altfel, cel de-al doilea acţionar principal, Liviu Lucian Dobrescu, este un chitarist din Brăila.

Rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a afla întreaga poveste după ora 14.00.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite