Arsenal de sustragere a produselor petroliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Biroului pentru siguranţa transporturilor de produse petroliere au împiedicat o acţiune de sustragere dintr-o conductă de gazolină aflată în apropierea Rafinăriei Petrobrazi.

În ultimele două zile, oamenii legii au acţionat în zona unui teren în suprafaţă de aproximativ un hectar, împrejmuit cu sârmă ghimpată, proprietatea lui Vasile B. şi folosit de fratele acestuia, Marian B. (29 ani), din localitate. Poliţiştii au obţinut acordul proprietarului şi au efectuat un control pe terenul respectiv, descoperind un adevărat arsenal destinat operaţiunilor de furt de gazolină. În apropierea gardului rafinăriei, în zona de siguranţă a unei conducte de transport produse petroliere erau săpate două gropi cu diametrul de aproximativ 1,5 metri şi o adâncime de aproximativ şase metri fiecare. Marian B. pregătise, deja, două pompe manuale, o pompă mecanică, 21 de butoaie metalice cu capacitatea de 220 litri fiecare, un bazin cu capacitatea de 1.000 de litri şi un scripete.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că gropile au fost săpate de bărbat, iar bunurile găsite la faţa locului erau destinate sustragerii sau recuperării de produse petroliere. Lui Marian B. i s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de furt calificat. Poliţiştii continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite