Bucureşti: Zece etaje arse la blocul-turn din Armenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de muncitori au început încă de aseară să elimine toate bucăţile de reziduuri, dar şi geamurile clădirii care reprezentau un pericol pentru trecători.

Azi-dimineaţă în jurul orei 10.00, o echipă de muncitori încă mai curăţa clădirea Milenium Business Center, care a ars vineri noapte în Bucureşti, lângă Biserica Armenească.

 „Ne ocupăm doar de zona de dezafectare, curăţăm ce este periculos pentru trecători. După ce vom termina, după aproximativ trei ore, se va relua şi circulaţia. Urmează apoi să se stabilească detaliile legate de structura clădirii“, a spus Ilie Nedelea, director Apolodor demolări.

Zgârie-norul cu o înălţime totală de 72 de metri şi 24 de niveluri, dat în folosinţă în anul 2006, este proprietatea unui holding de investiţii imobiliare german SC Degi Millenium Power.

Trecătorii curioşi încă se mai opreau să comenteze incidentul, în timp ce muncitorii strângeau resturile de geamuri sparte şi bucăţile arse, care mai erau încă pe troutar.

„Bine că au venit repede să o cureţe. Ieri încă mai cădeau bucăţi de tablă. Oricum ocoleam zona că am văzut că au căzut chiar şi peste zona asta de protecţie”, a spus Calmelia Voicu, o pensionară care trecea azi-dimineaţă prin zonă.

Zece etaje afectate

Incendiul a izbucnit vineri noapte, în jurul orei 23.00 la etajul al 18-lea al blocului-turn care este lipit de Biserica Armeneasă din Capitală. Din primele cercetări cauza incendiului este un scurt-circuit la un panou publicitar aflat pe clădire. Pompierii, sosiţi imediat la faţa locului au reuşit să stingă flăcările de-abia după mai bine de trei ore.  Cele mai etaje în urma incidentului sunt etajele: 14, 15, 16, 17, 18.

Din primele evaluări s-au constatat pagube şi la etajele 6, 7, 9, 11 şi 13. Specialiştii vor continua evaluarea pagubelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite