Bucureşti: Pagubele incendiului de la Biserica Armenească nu au fost încă stabilite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai înaltă clădire pe suport din oţel din România, Millenium Business Center, a fost cuprinsă de flăcări ieri-noapte în Capitală. Focul a izbucnit vineri, în jurul orei 23.00, iar cauza a fost un scurt-circuit la un panou publicitar electronic, aflat pe imobilul de 18 etaje. Clădirea a fost închisă, iar specialiştii urmează să stabilească pagubele produse de incendiu.

Funingine, teroare, o casă parohială parţial arsă şi un zgârie-nori cu faţada distrusă, asta a rămas ieri în urma incendiului din Armenească.

Flăcările au cuprins iniţial etajele superioare ale blocului-turn, după furtuna care a răvăşit alaltăseară Bucureştiul. Potrivit pompierilor şi autorităţilor locale, scânteia a apărut de la un fulger care ar fi atins un panou publicitar montat pe imobil.

Anunţaţi de către paznici, pompierii au sosit imediat la faţa locului, mai ales că şi Biserica Armenească, clădirea de patrimoniu lipită de turnul Millenium, era în pericol să ardă.

Clădirea a rămas izolată

Unii dintre zecile de oameni care au asistat ca la spectacol la lupta pompierilor cu flăcările spun că din imobilul afectat se desprindeau bucăţi de metal. Multe dintre acestea au căzut în curtea bisericii şi pe mai multe maşini parcate în zonă. Pentru ca flăcările să nu se extindă, pompierii au protejat lăcaşul de cult printr-o perdea de apă.

„Am văzut cum ardea şi nu mă gândeam decât să nu se extindă în jur, mai ales la biserică. Păcat de această clădire, păcat de munca depusă aici”, a spus Ionel Toma, un locuitor dintr-un bloc din Armenească.

Filiala Alpha Bank, situat la parterul clădirii, a fost “superficial afectat”, după cum susţin reprezentanţii companiei. Atât acest sediu, cât şi ale altor firme din clădirea Millenium sunt deocamdată închise.
 
„Ce dezastru!”

Ieri-dimineaţă, în zona Bisericii Armenească încă mai mirosea a ars, maşinile din jur erau acoperite de un strat de funingine, iar din clădirea arsă cădeau bucăţi de tablă. Un echipaj de la Primăria Sectorului 2 a început însă curăţarea clădirii. „Ce dezastru! Bine că nu au fost victime. Nu ştiam că a luat foc azi-noapte. Am ieşit de dimineaţă şi am văzut”, a spus Camelia Marin, o trecătoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite