Arhitecții sunt provocați la un concurs cu premii de peste 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul naţional de arhitectură „Arhetipuri 2011“ a fost lansat, astăzi, la hotelul Palace Hilton din Capitală.

Cea de-a doua ediție a concursului lansat astăzi are ca obiectiv construirea unui pavilion temporar într-unul dintre cele 13 orașe participante.

Provocarea concursului este lansată și prin intermendiul ziarului Adevărul care este partenerul acestei competiții și este adresată atât studenţilor cât şi arhitecţilor profesionişti români şi străini.

„Concursul se desfăşoară în două etape până în luna septembrie. În prima etapă vor fi selectate zece proiecte care vor fi premiate fiecare, premiul intai fiind recompensat cu 15.000 de euro, cuantumul total al premiilor fiind de peste 30.000 de euro“, a declarat Carmen Drăgan, project manager al concursului „Arhetipuri 2011“.

Un juriu majoritar internațional format din specialişti de calibru mondial în arhitectură va desemna cel mai bun proiect care se va construi pentru a îmbunătăţii calitatea  spaţiului urban din România.

Pavilionul din Piaţa Victoriei

În cadrul primei ediţii s-au înscris 9 orase și au participat peste 900 de concurenți, proiectul câștigător fiind conceput pentru a fi amplasat în Piața Victoriei din București și se află în prezent în faza finală de autorizare, estimându-se a fi construit până la finalul anului.

Acesta va fi expus pe o perioadă de 12 luni, oferind posibilitatea organizării de numeroase activități culturale.

Autorii proiectului UP - Urban Pavilion sunt: stud. arh. Balaj Alin, arh. Cozma Alexandru, arh. Frăţilă Iulia,  stud. arh. Pătroi Andreea, arh. Oana Simionescu, arh. cu drept de semnătură Codruţa Negrulescu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite