Arhitecți din Elveția, Austria și Portugalia vor selecta proiectul pentru reamenajarea Pieței Universității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Ordinul Arhitecților din România și Primăria Capitalei au lansat un concurs de arhitectură pentru găsirea celei mai bune soluții de transformare a Pieței din centrul Bucureştiului.

Proiectele care vor intra în concurs pot fi depuse pâna pe 26 octombrie 2011, iar câștigătorul va fi premiat cu 60.000 de lei. Juriul, care va stabili cui vor fi acordate premiile si care este solutia care se va realiza, este format din arhitecți din țări precum Austria, Elveția, Portugalia și România.

O expoziție a tuturor proiectelor participante va fi deschisă publicului în centrul Bucureștiului pe parcursul lunii noiembrie. Primăria alocă 500.000 lei, respectiv 117.000 de euro, pentru premii și contractul de proiectare.

Membrii juriului sunt: arhitectul Luigi Snozzi (Elveția), doctor arhitect Luis F. P. Conceiçăo (Portugalia), arhitect Angelo Roventa (Austria), doctor arhitect Zeno Bogdanescu (România), doctor arhitect Nicolae Lascu (România), arhitect Eugen Panescu (România) și arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite