Om de afaceri din Bucureşti arestat pentru că şi-a înşelat partenerii cu cecuri fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii bucureşteni au emis un mandat de arestare preventivă pe numele unui patron din Capitală, acuzat de anchetatori de înşelăciune şi evaziune fiscală, după ce a emis 28 de cecuri şi bilete la ordin fără acoperire, unor parteneri de afaceri.

Un patron din Bucureşti a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, potrivit Mediafax. Gabriel Stăncună este acuzat că în perioada iulie-septembrie, împreună cu alte persoane, a indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi comerciale cu ocazia achiziţionării de bunuri.

„Cu ocazia achiziţionării de bunuri el a emis cecuri şi bilete la ordin care au fost refuzate de către unităţile bancare din cauza lipsei de disponibil al societăţii comerciale al cărei administrator era inculpatul.Astfel, au fost înregistrate 12 incidente de plată cu file cec şi 16 incidente de plată cu bilete la ordin. Aceste instrumente de plată erau emise după achitarea unor sume în avans, câştigându-se astfel încrederea partenerilor comerciali, pentru livrarea mărfurilor comandate”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Acuzat şi de evaziune fiscală
Totodată, societatea comercială al cărei administrator era inculpatul, deşi era inactivă din anul 2009, a efectuat activităţi comerciale şi nu şi-a înregistrat operaţiunile efectuate în evidenţele contabile, ascunzând astfel sursa impozabilă. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Fraudelor.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite