Arcul de Triumf, deschis de Ziua Unirii Principatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

24 ianuarie 1859, sărbătorită prin reînvierea atmosferei de epocă. La Arcul de Triumf, bucureştenii au putut urmări o festivitate militară ca acum 150 an.

Cei care au fost prezenţi la ora 12.00, la Arcul de Triumf, au urmărit, timp de 30 de minute,  o spectaculoasă paradă militară organizată de Primăria Capitalei şi Asociaţia “Tradiţia Militară”.

Ceremonialul, prezentat în costume militare din epoca lui Alexandru Ioan Cuza, a inclus manevre şi mânuiri de arme, o inspecţie de front, salutul drapelului, marş în semicerul Pieţei Arcului de Triumf şi defilare pe sub Arcul de Triumf, toate conform regulamentelor vremii.

Astăzi şi mâine, Arcul de Triumf  rămâne deschis între orele 10.00 şi 17.30 şi oferă prilejul vizitării expoziţiilor istorice pe care le găzduieşte. Publicul poate vizita expoziţia de fotografie, film şi muzică militară “Marele Război al Reîntregirii Neamului”, expoziţia de efeigii din bronz şi fotografii “Heraldica marilor familii boiereşti ale Bucureştilor”, expoziţia de fotografii şi machete “Arcul de Triumf în imagini” şi expoziţia “Marea Unire de la 1918“.

Viaţa de zi cu zi la Curtea lui Cuza

Muzeul Naţional de Istorie a României invită publicul la o expoziţie care evocă epoca lui Cuza, prin rememorarea evenimentelor care au marcat anii domniei acestuia. 

Aici sunt expuse tronul domnitorului Cuza şi al doamnei sale, Elena, steaguri purtând stema reunită a celor două principate, obiecte personale ale lui Cuza şi ale Doamnei Elena. De asemenea, o mulţime de documente istorice din epocă sunt prezentate, pentru prima dată, publicului. Expoziţia rămâne deschisă până la 1 martie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite