VIDEO Arabela Nicolau, ziua juristă, noaptea cântăreaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabela este absolventă a Facultăţii de Drept, cântă săptămânal în cluburile bucureştene, scrie o carte despre oameni şi joacă într-o piesă de teatru.

Bănăţeanca s-a instalat în Bucureşti acum doi ani şi de atunci are activităţi în mai  toate domeniile artistice. Îi place agitaţia din Capitală şi o incită tot ceea ce este nou în lumea artistică. Ziua este consilier juridic, iar seara cântă în formaţia Dilema, alături de colegii ei, Alex Iordănescu şi Adrian Năstac. „De mică îmi plăcea să cânt din repertoriul Mădălinei Manole. La Timişoara aveam concerte în cluburi de karaoke. La Bucureşti cântăm piese compuse de Alexandru Luft, dar şi cover-uri“, povesteşte Arabela.

Copilărie cu transformări

Tânăra a copilărit la 10 kilometri de Timişoara, în apropiere de Aeroportul Internaţional, în comuna Gearmata. „Lumea îmi spunea «Băieţoiul» pentru că eram toată ziua cu băieţii pe coclauri“, îşi aminteşte Arabela de viaţa la ţară.

„În clasa a V-a furam inelele mamei şi mă căsătoream, dar mă credeam şi Sandy Bell. Împreună cu câteva prietene am decis să ne construim o grădină secretă, la fel ca a personajului din desene animate, într-o vale. Am sădit tot felul de buruieni şi am uitat de timp, de faptul că părinţii noştri erau extrem de îngrijoraţi. Într-un final am ajuns acasă şi toţi ne aşteptau cu joardele pregătite de pedeapsă“, povesteşte Arabela una dintre aventurile copilăriei.

De la muzică, la teatru şi literatură

Pe Arabela o puteţi asculta două ore, în Club 24, în fiecare săptămână, de la ora 21.00. A ales pentru repertoriul formaţiei Dilema piese de Janis Joplin, Rhianna, Beyonce sau Bob Marley. Pentru că nu se mulţumeşte doar să cânte, Arabela s-a înscris la o preselecţie pentru un rol într-o piesă de teatru, în care joacă amatori. „Am aflat de preselecţie de pe internet şi am fost aleşi 13 din 600 de candidaţi“, spune ea.
 
În piesa „E 13, ce noroc!“ Arabela a jucat-o pe Eva, rol ce crede ea că i s-a potrivit ca o mănuşă. „Totul este ca în viaţă în acest spectacol. A avut un succes nebun în ţară“, povesteşte Arabela Nicolau. „Am jucat la Teatrul Nottara, sub bagheta Beatricei Rancea, pe un scenariu de Lia Bugnar, pentru care am un mare respect“, adaugă artista.

În momentele de răgaz pe care le are, între un concert şi un spectacol, Arabela citeşte foarte mult şi pregăteşte, împreună cu Denisa Pătruţ, o carte „despre fiinţe care nu se cumpără“, jumătate proză, jumătate poezie, după cum declară tânăra.
 
Întrebări şi răspunsuri

Ce-ţi place în Bucureşti?

Îmi place agitaţia, nebunia, oportunităţile pe care le oferă oraşul.
 
Cum sunt bucureştenii faţă de timişoreni?

În privinţa oamenilor sunt sceptică. La Timişoara, sunt mai calzi, mai primitori, aici, lumea este răutăcioasă.

Ce-i place

„Arabelei îi place să şi danseze. „Aş vrea  să am timp şi pentru a lua câteva cursuri de dans”, spune ea.

Ce nu-i place

„Minciuna e singurul lucru pe care îl detestă. „Mă bate gândul să plec din România pentru că devine frustrant să vezi că poţi face atâtea şi că nu reuşeşti nimic în acelaşi timp”, spune Arabela.

Profil
Născută. 25 iulie 1983, Timişoara
Studii. Facultatea de Drept, Universitatea Tibiscus din Timişoara.
Familie. Are o soră mai mare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite