Aproape jumătate dintre bucureşteni sunt nemulţumiţi de activitatea primarului de sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj CCSB realizat pentru Asociaţia "Pro Democraţia" relevă faptul că activitatea primarilor de sector este apreciată în mod favorabil de 47% dintre locuitorii Capitalei, în timp ce 45% s-au declarat nemulţumiţi de prestaţia primarului din sectorul lor.

Bucureştenii sunt în proporţie de 62% împotriva noii propuneri de organizare administrativ-teritorială a ţării, relevă un sondaj CCSB realizat pentru Asociaţia "Pro Democraţia" şi dat publicităţii marţi.

De acord cu reorganizarea administrativ-teritorială a României s-au declarat 23% dintre respondenţi.

În ceea ce priveşte activitatea primarului general, numai 17% au spus că sunt foarte mulţumiţi şi 41% destul de mulţumiţi, în timp ce foarte nemulţumiţi sunt 10% dintre bucureşteni.

Bucureştenii sunt de părere în proporţie de 38% că Primăria Generală le gestionează mai bine banii decât primăria de sector - 24%.

Pe de altă parte, problemele de cartier sunt rezolvate mai bine de primăria de sector în opinia a 55% dintre respondenţi, faţă de 17% care sunt de părere că Primăria Generală realizează acest lucru.

Principalele probleme cu care se confruntă cartierele sunt, după cum susţin respondenţii, curăţenia - 23%, câinii vagabonzi - 17%, şi lipsa parcărilor - 7%. Poluarea, siguranţa cetăţeanului şi canalizarea au fost menţionate doar de câte un procent dintre bucureşteni.

Liniştea publică, asistenţa socială, corupţia sau locurile de joacă nu sunt considerate domenii cu probleme de locuitorii sectoarelor Capitalei.

Compania de Cercetare Sociologică şi Branding a realizat acest sondaj în luna iulie, pe un eşantion de 1.004 persoane, eroarea maximă de eşantionare la un nivel de încredere de 95% fiind de +/-3,2%.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite