Aproape 70 de candidaţi pe loc la Limbi Moderne Aplicate de la Universitatea Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai căutate specializări de la Univeristatea Bucureşti sunt Limbi Moderne Aplicate, unde concurenţa este de 69,9 candidaţi pe un loc, Studii americane, cu 23,9 candidaţi pe un loc, Portugheză, cu 18,5 candidaţi pe un loc şi Administrarea afacerilor, cu 16,65 candidaţi pe un loc.

Specializarea Limbi Moderne Aplicate este tot mai atractivă pentru că studenţii acestei secţii studiază limbile engleză şi franceză cu alte obiective decât învăţământul, potrivit site-ului insituţiei.

Absolvenţii vor putea lucra în mediile de afaceri şi în administraţie, ca referenţi de specialitate (terminologi, traducători specializaţi în drept, economie, finanţe, interpreţi, documentarişti) în întreprinderi de comerţ exterior sau industriale. Noutatea pe care o aduce această secţie este că absolvenţii ei vor studia limbile străine pornind de la lexicul specific administraţiei şi afacerilor. Cei patru ani de studii sunt împărţiţi în două cicluri. Pe parcursul primului ciclu studenţii îşi aprofundează şi lărgesc cunoştinţele de limbi străine şi dobândesc noţiuni de drept, economie, ştiinţa informării şi traductologie. Ciclul al doilea este consacrat unei specializari mai nuanţate. O pondere importanta este acordata cursurilor optionale de profil.

Înscrierea la admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti a avut loc între 8 şi 18 iulie. Peste 20.000 de candidaţi şi-au depus dosarele în această sesiune, pentru admiterea la studii universitare de licenţă, cu o medie de patru candidaţi pe locurile de la buget. Universitatea Bucureşti a scos la concursul din vara acestui an 4.555 de locuri bugetate şi alte 6.495 de locuri cu taxă.

Potrivit datelor centralizate de Universitatea Bucureşti, cei mai mulţi candidaţi au fost înscrişi la Facultatea de Administraţie şi Afaceri - 9,86 candidaţi pe un loc, iar cea mai căutată specializare a facultăţii este Administrarea afacerilor, cu 16,65 candidaţi pe un loc.

O altă facultate solicitată este cea de Geografie, unde sunt 7,35 candidaţi pe un loc, cu specializările Planificare teritorială - 10,95 pe un loc, Hidrologie şi Meteorologie - 10,91, Geografia turismului - 10,38, Cartografie - 10,08 şi Geografie Bucureşti - zi, cu 9,67 candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine concurenţa este de 7,23 candidaţi pe un loc, iar cele mai căutate specializări sunt Limbi Moderne Aplicate - 69,9, Studii americane - 23,9, Portugheză - 18,5, Italiană - 15,86, Japoneză - 9,46 şi Rusă - 8,16.

La Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării sunt 6,57 candidaţi pe un loc, la Facultatea de Ştiinţe Politice - 5,59, la Facultatea de Drept - 5,26, la Facultatea de Biologie - 5,15, la Facultatea de Istorie - 5 şi la Facultatea de Litere - 4,48, unde cea mai căutată specializare este Studii europene, cu 10,43 candidaţi pe un loc. Totodată, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială concurenţa este de 3,17 candidaţi pe un loc.

La polul opus sunt facultăţile de Fizică, unde sunt 0,5 candidaţi înscrişi pe un loc, Teologie ortodoxă - 0,87 candidaţi pe un loc, Teologie Baptistă - 0,48 şi Teologie Romano-Catolică - 0,8.

În perioada 18-23 iulie, candidaţii înscrişi la facultăţile la care se organizează examene de admitere vor susţine probele stabilite. Data limită de afişare a rezultatelor este 26 iulie.

După afişarea rezultatelor la admitere, candidaţii declaraţi admişi sunt obligaţi să se încadreze în termenele ce vor fi afişate la fiecare facultate pentru a depune fişa de înscriere anuală în anul întâi de facultate.

Diploma de bacalaureat în original trebuie depusă obligatoriu în termenul stabilit de metodologia de admitere a fiecărei facultăţi, cerinţă ce va fi afişată şi adusă la cunoştinţa candidaţilor încă de la înscriere, potrivit Universităţii Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite