Protest la Consiliul Județean Ilfov din cauza amânării unui proiect de 30 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acțiunea este organizată de Consiliul Local Voluntari, mâine, între orele 11.20 și 11.35,în faţa Consiliului Judeţean Ilfov, pe strada Gheorghe Manu, nr 18.

Organizatorii spun că protestul este inițiat faţă de decizia Consiliului Judeţean Ilfov de a amâna votarea proiectului cu finanţare nerambursabilă europeană în valoare de 30 milioane de euro: 'Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Oraşului Voluntari'.

La protest se estimează să ia parte 2.000 de persoane, iar alţi peste 4.000 de cetăţeni au semnat o petiţie în acest sens.

Pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana au fost elaborate 6 (şase) proiecte:

-Modernizare drumuri în orașul Voluntari, judeţul Ilfov

-Dezvoltarea şi modernizarea sistemului de iluminat public, cu reţea subterană, în Oraşul Voluntari, judeţul Ilfov

-Modernizare arhitecturală şi peisagistică a spaţiilor verzi din zona de blocuri aferentă străzii Lotusului din oraşul Voluntari

-Crearea parcului de interes public Pipera, din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov

-Modernizare arhitecturală şi peisagistică a aliniamentelor verzi stradale din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov

-Achizitionarea şi instalarea sistemului de supraveghere video pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune Voluntari.

Costurile acestor proiecte erau suportate 98% de catre Uniunea Europeană, 1% de către Oraşul Voluntari şi 1% de către Consiliul Judeţean Ilfov.

Reprezentanţii Primăriei Voluntari spun că au înaintat spre aprobare Consiliului Judeţean Ilfov din data de 7 iunie 2011 documentaţia, însă, din motive necunoscute, Consiliul Judeţean Ilfov nu s-a mai întrunit în şedinţe ordinare pe lunile iunie şi iulie 2011. În ședința din august, proiectul a fost amânat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite