Bucureşti: Apartamentele executate silit se vând greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorii organizează mai multe licitaţii şi scad preţurile pentru a putea vinde apartamentele celor cu datorii.Cumpărătorii nu se îngrămădesc să cumpere imobilele scoase la licitaţie, care se vând sub preţul pieţei, deoarece se tem că nu-i vor putea scoate din casă pe foştii proprietari.

Băncile au început să scoată la licitaţie apartamentelor celor care au datorii pentru că şi-au făcut împrumuturi garantând cu imobilul sau au luat apartament pe credit dar nu-şi mai permit să plătească ratele lunare. Peste 30 de apartamente, terenuri şi case, dintre care 4 în Bucureşti, sunt scoase la licitaţie de Banca Transilvania.

Reportaj: Singur în bloc
Bucureşti: Vecin de palier cu firmele

Toate informaţiile privind data la care au loc licitaţiile şi preţurile sunt afişate pe site-ul băncii. “Apartament situat în Bucuresti, Calea 13 Septembrie, nr. 235, sector 5, compus din 3 camere de locuit şi dependinţe. Preţul de pornire al licitaţiei este de 421.500 RON”, se arată într-unul dintre anunţurile afişate pe site-ul băncii.

Astfel, un apartament de 3 camere la stradă, aproape de centru, ar putea fi cumpărat cu mai puţin de 100.000 de euro, o garsonieră pe strada Virtuţii costă 28.000 de euro, o casă plus teren pe strada Sergent Petre Petre aproximativ 57 mii euro. Preţurile scad chiar şi cu 25 la sută dacă la prima licitaţie imobilul nu este vândut.

După licitaţie urmează lupta cu foştii proprietari

Experţii bancari spun că oricine are dreptul să participe la o licitaţie dacă depune 10 la sută din preţul estimat al imobilului. Casele sunt evaluate la preţuri mai mici decât preţul pieţei pentru că interesul executorilor este să vândă cât mai repede pentru a recupera banii pierduţi de bancă.

“Chitanţa care dovedeşte că a depus în contul băncii 10 la sută din valoarea apartamentului şi o copie după buletin trebuie să fie trimise executorului înainte de licitaţie”, a spus Lupulescu Cătălin Gigel, executor bancar Raiffeisen Bank.

Executorii spun că preţurile mici nu sunt un atu pentru că cei care au cumpărat un apartament executat silit au avut după aceea de furcă cu foştii proprietari. “Legea permite foştilor proprietari să facă recurs după recurs şi sunt greu de scos din casă. Poate dura şi ani până când cumpărătorul îşi intră în drepturi. Majoritatea oamenilor preferă să dea un ban în plus dar să aibă linişte şi să se mute imediat”, a spus Ezer Lucian, executor judecătoresc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite