Anul Nou, petrecut la Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.800 de bucureşteni au apelat în Noul An la Salvare. Tulburările digestive, infecţiile respiratorii şi problemele cardiace au stricat multe petreceri de Revelion. 

Peste 1.800 de bucureşteni au apelat la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei, din 31 decembrie, ora 20.00, până aseară. Directorul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, Alin Grasu, a declarat pentru Mediafax că au fost înregistrate  233 de solicitări pentru infecţii respiratorii, urmate de 181 apeluri pentru afecţiuni digestive şi 112 cardiace, 67 de căzuţi în stradă, 57 de come, inclusiv alcoolice, şi 22 de traumatisme. Incidentele s-au soldat cu nouă decese.

De trei ori mai multe apeluri la SMURD


Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, în ultima şi în prima zi a anului, 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În noaptea de Revelion, SMURD a fost solicitat de trei ori mai mult decât în mod normal. ,,Au fost nu mai puţin de 90 de apeluri în noaptea de Anul Nou când într-o noapte obişnuită sunt circa 30-40 de solicitări”, a explicat, pentru ,,Adevărul de Seară”, Opriţa. 

El a adăugat că principalele cauze au fost consumul excesiv de alcool şi accidentele rutiere, dar şi cazurile de pneumonie, de infarct miocardic sau de intoxicaţie cu medicamente. O situaţie similară s-a înregistrat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Managerul spitalului, mediculGheorghe Iana, a explicat că 259 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, mai mult de 30% dintre acestea acuzând probleme digestive.

Sinucideri, bătăi şi incendii

O tănâră de 17 ani din Constanţa şi-a pierdut viaţa, de Revelion, puţin după miezul nopţii, după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc din Capitală. Anchetatorii merg pe două ipoteze: moarte accidentală sau sinucidere. Părinţii fetei spun că tânăra a încercat să-şi pună capăt zilelor şi cu altă ocazie. Prietenii ei susţin însă că  tânăra s-a urcat pe fereastra balconului în glumă, după ce a consumat în exces alcool. În noaptea dintre ani şi în primele zile ale anului, alţi 15 bucureşteni au încercat să-şi pună capăt zilelor, prin secţionarea venelor sau ingerarea de medicamente.

La poliţie au fost reclamate şi 13 cazuri de lovire, majoritatea persoanelor având nevoie de asistenţă medicală. Revelionul 2009 nu a fost scutit nici de accidente rutiere. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că în noaptea de Anul Nou, în Bucureşti au avut loc 27 de tamponări uşoare şi 4 accidente.

Alţi opt bucureşteni au ajuns la spital din cauza rănilor provocate de petarde. 22 de incendii au mai avut loc în noaptea de Anul Nou, provocate de instalaţiile de încălzire şi de artificii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite