Antrenorul de fitness Emanuil Rednic a participat la maratonul din Sahara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maratonul care s-a ţinut la o temperatură de peste 40 de grade Celsius s-a desfăşurat la 28 februarie, iar printre cei 350 de paticipanţi au fost şi 5 români.

Emanoi nu vrea să se oprească aici. El îşi doreşte să fie cel mai tânăr român care va parcurge două maratoane la o distanţă de aproape o lună între ele.

Tânărul de 30 de ani a început cu un semi-maraton, cel din 2008, de la Bucureşti, iar mai târziu a participat la primul maraton, tot în Capitală, iar cel de-al doilea a fost cel de la Paris. “Apoi mi-am dat seama că trebuie să trec la ceva extrem”, spunea el înainte de a ajunge în deşert.

Antrenament de 50 de kilometri pe săptămână

Pregătirea pentru aceste maratoane o face săptămânal. Se trezeşte la ora 3.00 şi aleargă de la Tineretului până la Băneasa. Îi ia cam trei ore. Cursele mai mici le face de la Tineretului la Piaţa Victoriei. „De asemenea, pentru maratonul de la Polul Nord, mă mai pregăteam ţinând căldura oprită să mă obişnuiesc cu temperaturi mai mici”, mai spune Emanuil.

După ce a făcut parte din categoria oamenilor graşi, avâînd 126 de kilograme în urmă cu vreo cinci ani, tânărul s-a hotărât să ia măsuri. Fără ajutorul vreunui medic, dar cu multă voinţă şi cu o dietă proprie, cele 126 de kilograme au început să scadă treptat. 

“Prin anul 2007 m-am apucat şi de sport. Am zis că trebuie să fac ceva, mi-am impus o dietă proprie. În prezent am ajuns la 80 de kilograme şi continui cu acel stil de viaţă creat de mie: mâncat mai sănătos şi fac mult sport”, povesteşte Emanuil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite