Bucureşti: Antichităţile au succes pe Aviatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de Antichităţi continuă să atragă publicul şi în acest weekend, după reuşitele pe care le-a avut la primele două ediţii. Mii de bucureşteni dar şi persoane din afara Capitalei au vizitat târgul la celelalte două ediţii care s-au ţinut în acelaşi loc.

Pe Bulevardul Aviatorilor, mai exact pe trotuarul din faţa parcului Kiseleff, de aproximativ două luni se adună peste 100 de colecţionari de „vechituri“ din toată ţara. Aceştia expun în fiecare weekend, începând cu ora 8.00, pe lângă cărţi vechi, filatelie, numismatică sau icoane şi decoraţiuni interioare sau chiar obiecte de mobilier mai mari.

Atât colecţionarii înrăiţi, cât şi trecătorii se opresc încă de dimineaţă să admire obiectele vechi. „Eram în trecere şi mi s-a părut frumos de la depărtare. Am zis să vin şi deja a trecut o oră de când mă-nvârt pe-aici. E interesant, mai ales că este şi într-o zonă frumoasă“, a spus Cornel Niţă, un bucureştean.

Vizitatorii atraşi şi de „vintage”
Modul în care este organizat, locul în care se desfăşoară şi căsuţele din lemn în care sunt expuse produsele sunt principalele aspecte care i-au făcut pe bucureşteni să viziteze târgul. „Nu ştiu cine l-a organizat, dar m-au făcut să vin. Toţi prietenii mi-au povestit cât este de plăcut să alegi un bănuţ vechi sau un inel de pe tejghelele din Aviatorilor”, a spus Mirela Adam, o studentă din Capitală. 

De asemenea, tinerii vizitatori sunt atraşi şi de obiectele vintage expuse la acest târg. „Având în vedere că vintage-ul s-a transformat într-un stil de viaţă, stil adoptat de tot mai mulţi tineri, ne-am propus să organizăm primul eveniment de anvergură de acest gen“, se arată într-un comunicat al organizatorilor Târgului de Antichităţi.


Promenadă în stil clasic
Weekendul acesta, pentru cei care vor să trăiască pentru câteva minute în stilul clasic, Petrică Drumea de la caisitrasuri.ro va fi prezent la târgul de antichităţi cu trasuri care bateau bulvardele Capitalei pe vremea bunicilor.
„Weekendul ăsta mă aflu pentru prima dată la târg, voi veni cu trăsuri aduse din Olanda şi voi plimba bucureştenii. Nu ştiu ce clienţi voi avea, dar pentru mine este un hobby, iar dacă nu am solicitări, mă plimb eu“, a spus Petrică Drumea, de la crescătoria de cai din Oraşul Pantelimon.
Astfel, cei care vor să se plimbe prin Bucureşti cu o trăsură trebuie să plătească 100 de lei pentru un traseu de 4 kilometri, de pe Strada Ion Mincu – Bd. Kiseleff - Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Strada Ion Mincu.

Succesul târgului ţine de loc
Faţă de celelalte târguri de anticariat, precum cele organizate în Parcul Obor sau cele de la Hotelul World Trade Center, cel care se ţine pe Bulevardul Aviatorilor s-a dovedit a fi un adevărat succes. Şi nu doar pentru că vânzările au crescut, ci pentru că acesta a adunat mult mai mulţi vizitatori. Amplasat într-o zonă foarte populată, târgul a adunat nu doar colecţionari de obiecte vechi, ci şi trecători.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite