Antena 1 şi Antena 2, amendate în urma solicitării Anei Blandiana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional  al Audiovizualului a analizat în şedinţa de ieri cererea de sancţionare a posturilor TV Antena 1 şi Antena 2, la solicitarea Anei Blandiana.

Ana Blandiana cere sancţionarea posturilor TV unde s-a spus că ar fi avut gemeni cu Păunescu

EXCLUSIV Ana Blandiana: "A fost o jignire la adresa celui mort, a lui Adrian Păunescu!"

Ca urmare, CNA a amendat postul Antena 1 cu suma de 15.000 de lei şi Antena 2 cu 10.000 de lei, pentru că în data de 9 noiembrie, în emisiunile "Acces direct" şi "Agentul VIP" s-a discutat despre presupusa relaţie a lui Adrian Păunescu cu Ana Blandiana, relaţie din care ar fi rezultat doi copii.

"Am hotărât să vă scriu pentru a vă ruga să găsiţi modalitatea de a penaliza această invenţie cinică şi de prost gust, aflată cu totul în afara realităţii, care este de natură să-mi afecteze reputaţia şi imaginea publică şi care reprezintă o sfidare atât a deontologiei profesionale, cât şi a legislaţiei în vigoare", a spus în solicitare Ana Blandiana.

"Nu mi-a venit să cred că a putut fi inventat ceva atât de aberant, am refuzat să mă las târâtă într-o poveste atât de murdară şi am acceptat doar să dau o declaraţie că totul este neadevărat. Seara, în cadrul emisiunii «Acces direct» de pe Antena 1 a fost prezentată informaţia, însoţită de replica mea audio care o infirma, iar în studio se găsea C.V. Tudor, care infirma şi el ştirea, apărând moralitatea «fratelui Adrian» şi care a folosit prilejul pentru a spune că am fost prieteni în tinereţe, ceea ce este o altă incredibilă invenţie", spune Ana Blandiana, în sesizarea transmisă CNA.

Potrivit comunicatului CNA, "modul în care a fost tratat acest subiect nu a ţinut cont de prevederile art. 3 alin. 1 din Legea audiovizualului care stipulează că difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, radiodifuzorii au încălcat dispoziţiile art. 42 alin. 1 din Codul audiovizualului care reglementează dreptul oricărei persoane la propria imagine, precum şi pe cele ale art. 30 din Codul audiovizualului referitoare la obligaţia de a respecta “(…) drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului şi să nu profite de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor".
 
La stabilirea sancţiunii, Consiliul a avut în vedere şi încălcarea art. 36 alin. 1 şi 2 din Codul CNA care reglementează dreptul oricărei persoane la respectarea vieţii sale private.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite