Bucureşti: Aniversare mincinoasă, fără Lipscani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Lipscani trebuia să fie redeschisă ieri, la împlinirea a 550 de ani de atestare documentară. Nu este prima dată când edilii promit ceva şi nu se ţin de cuvânt. Centrul Vechi arată ca o groapă de gunoi, din cauza lucrărilor întârziate.

Inaugurarea Străzii Lipscani ar fi trebuit să aibă loc ieri, la împlinirea a 550 de ani de atestare documentară a Bucureştiului, după cum promiteau, în urmă cu o săptămână, edilii Capitalei. Lucrările nu au fost finalizate, aşa că evenimentul anunţat cu multă pompă de către municipalitate nu a mai avut loc. „Cred că va fi săptămâna viitoare. Nu ştim sigur“, a declarat un reprezentant al Biroului de Presă din Primăria Capitalei, fără a explica de ce data anunţată pentru inaugurare a fost amânată.

„Păi, ce să inaugureze? Nu vedeţi că ies ţevi din pământ, iar dalele de piatră încă nu au fost puse? Nu le pasă, cred că nici măcar nu au venit să vadă în ce stadiu sunt lucrările“, a spus Adrian Ciubotaru, unul dintre locatarii de pe strada Lipscani.
Aceasta nu este singura promisiune încălcată de edili: nu numai Centrul Vechi oferă la tot pasul dovezi că nimeni nu respectă termenele, mai ales dacă sunt legate de contracte de execuţie a unor lucrări publice.


Lucrările la Pasajul Basarab şi Lia Manoliu, întârziate ani buni

Pasajul Basarab trebuia să fie construit, conform proiectului, într-un an şi jumătate, dar nici după mai mult de trei ani de la începerea lucrărilor nu se poate vorbi despre o inaugurare în viitorul apropiat.

Pasajul suprateran Basarab ar fi trebuit să intre în exploatare încă din 15 februarie acest an, dar inaugurarea de pe hârtie i-a prins, atât pe edili, cât şi pe constructori, cu lucrări finalizate în proporţie de doar 30 la sută.

În aceeaşi situaţie se află lucrările la Stadionul „Lia Manoliu“, care sunt finalizate în proporţie de 35-40 la sută, deşi arena sportivă ar fi trebuit să fie gata, conform proiectului. Edilii şi-au asumat întârzierea „Finalizarea lucrării va fi în ianuarie 2011.

Autostrăzi suspendate şi un nou spital municipal, promisiuni deşarte

Edilii s-au hazardat în promisiuni nu doar în ceea ce priveşte termenele de execuţie a unor lucrări concrete, ci şi în realizarea unor lucrări care nici pe hârtie nu există.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei plănuiau, la începutul anului 2006, construirea unor autostrăzi suspendate şi a unui nou spital municipal.

De asemenea, plănuiau„dezvoltarea, în parteneriat cu primăriile de sector, a unui plan de construire de locuinţe sociale, în funcţie de nevoile reale ale populaţiei“, cum se arăta într-un comunicat trimis de PMB, 60 de terenuri de sport multifuncţionale şi locuri de joacă pentru copii.

Mai-marii Capitalei au mai promis refacerea centurii verzi a Bucureştiului, întreţinerea parcurilor, a lacurilor şi a spaţiilor verzi, organizarea unui referendum privind modul de soluţionare a problemei câinilor comunitari, rute deservite pe timpul nopţii şi benzi dedicate transportului public, precum şi înfiinţarea unui call-center unde cetăţenii să poată semnala deficienţele în procesul de colectare şi depozitare a deşeurilor.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite