Angajaţii TVR, protest faţă de concedierile colective

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-au adunat ieri, în jurul orei 10.00, pentru a protesta faţă de procesul de concediere colectivă din TVR, în urma căruia 872 de posturi vor fi desfiinţate.

Acţiunea a fost declanşată după ce administraţia SRTv a afişat pe site-ul intern al instituţiei comisiile care îi vor evalua pe angajaţii TVR, în vederea aplicării planului de restructurare.

„Protestăm nu neapărat faţă de aceste comisii, ci vizavi de modul în care a fost concepută această restructurare. Noi avem un proiect de restructurare, dar nu au ţinut cont de el şi nici de punctul nostru de vedere", au spus reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor (SPUS TV), potrivit Mediafax.

55 de locuri salvate de SPUS TV   

Aceştia au precizat că, în timpul negocierilor cu administraţia TVR, reprezentanţii sindicatului au cerut ca numărul posturilor care vor fi desfiinţate în SRTv să fie mai mic decât cifra aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administraţie (CA) din 28 august, însă conducerea Televiziunii Române a acceptat doar 55 de posturi în plus faţă de schema organizaţională iniţială. În noua schemă organizaţională vor rămâne 2.395 de locuri de muncă, urmând să fie desfiinţate doar 872 de posturi, faţă de cele 962 propuse iniţial.

„Noi am cerut 247 de posturi în plus, ca să nu se producă ruptura în activitatea TVR, dar au decis să menţină doar 55 de posturi. Noi nu suntem fabrică de nasturi sau şuruburi, suntem o instituţie de cultură", au spus reprezentanţii SPUS TV.

Totuşi, aceştia au atras atenţia că, în momentul de faţă, Consiliul de Administraţie al TVR a fost desfiinţat prin recenta hotărâre a Curţii Constituţionale.

„Cred că le-a ajuns cuţitul la os. Ilegalităţile şi presiunea pe care trebuie să le suporte angajaţii din cauza lipsei de profesionalism a actualei conduceri i-au făcut să se strângă în semn de protest. Nu am fost acolo, dar am aflat că Săftoiu a fost la muncă, închis undeva cu oamenii lui. Nu ştiu ce au discutat, dar se poartă ca şi cum ar fi în continuare preşedintele TVR, pe când el este o persoană fizică, care nici măcar nu ar trebui să aibă acces în instituţie", a declarat pentru „Adevărul" Valentin Nicolau, membru în CA al Televiziunii Române.

Cei aproximativ 500 de salariaţi care au manifestat în curtea TVR au strigat lozinci precum „Jos Săftoiu!", făcând referire la fostul director al instituţiei, Claudiu Săftoiu, sau „Jos Consiliul de Administraţie!". Protestul angajaţilor Televiziunii Române s-a încheiat în jurul orei 12.30. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite