Angajaţii ALPAB, chirii de 30 de ori mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a pus la dispoziţia celor mai săraci dintre angajaţii săi 48 de locuinţe sociale pentru care trebuie să plătească lunar doar 20 de lei, de 30 de ori mai puţin decât chiriile practicate în zonă.

Până de curând, angajaţii nevoiaşi din acest serviciu public au locuit într-o „magazie“, iar astăzi au început să se mute în noile locuinţe pentru care s-au investit 690.000 de euro. În ansamblul de locuinţe construite în sistem modular de pe strada Condorului 59, în Prelungirea Ghencea, vor locui cei care au salarii lunare de 700 de lei.

Aceştia locuiau până acum în magazii din tablă, pentru care plăteau 5 lei pe lună pentru o cameră şi 8 lei pentru două camere. Acum, ei vor scoate lunar din buzunar o chirie de 20 de lei. Contractele pe care le-au semnat angajaţii sunt valabile pentru doi ani, cu posibilitatea de prelungire. 

Potrivit directorului ALPAB, Radu Popa, locuinţele au fost repartizate în funcţie de numărul de membri ai familiei. Chiria este totuşi mică spre deosebire de preţurile zonei, unde pentru o garsonieră se plătesc în medie între 120 şi 150 de euro pe lună.

„Eu am plătit 130 de euro pentru ăştia 40 de metri pătraţi în care mă învârt“, spune Cornel Popişteanu, 38 de ani, care locuieşte într-o garsonieră din blocul C24 de pe bulevardul Ghencea.

S-au mutat în casă nouă


În această dimineaţă, în jurul orei 11.00, cei 80 de chiriaşi din cadrul ALPAB îşi mutau mobilierul din barăcile improvizate în care au locuit mai bine de 20 de ani în ansamblul de locuinţe noi.

Momentan, deşi au toate utilităţile, oamenii sunt nevoiţi să-şi gătească în cameră pentru că bucătăria care comună încă nu este gata, iar la baie vor merge tot la cele vechi. Totuşi oamenii sunt mulţumiţi. „Mă bucur că ne-am mutat într-un loc mai cilivizat“, spune Gheorghe Simionică, de 57 de ani, care a primit o garsonieră.

La fel de încântată este şi Niculina Stan, de 53 de ani, tot o „veterană“ a serviciului public, unde lucrează de 24 de ani. „De-abia aştept să vadă şi cei cinci copii ai mei camera pentru că acum sunt la şcoală“, a spus femeia, care se muta astăzi într-un apartament nou cu două camere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite