Andrei Plăcintă cere anchetarea celui care a tras cu arma asupra maşinii sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Răzvan Plăcintă cere procurorilor Parchetului Capitalei să-l cerceteze pentru omor pe cel care atras cu pistolul asupra maşinii în care se afla el atunci când s-a produs agresiunea pentru care a fost arestat preventiv.

Andrei Răzvan Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a făcut, astăzi, o plângere la Parchetul Tribunalului Bucureşti, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Andrei Plăcintă: "Am acţionat în legitimă apărare"

Informaţia a fost făcută publică şi de avocaţii acestuia, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, în timpul dezbaterilor privind contestaţia lui Andrei Plăcintă faţă de hotărârea prin care Tribunalul Capitalei a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

Fiul unui fost ministru, acuzat de tentativă de omor, tâlhărie şi tulburarea ordinii publice

Plăcintă jr, arestat sub ochii mamei

Apărătorii au spus că plângerea a fost făcută pe numele unei persoane al cărei nume au arătat că nu-l pot furniza.

Potrivit avocaţilor însă, este cert faptul că asupra maşinii tânărului s-a tras cu un pistol , dovadă fiind şi cămăşile de cartuş găsite atât în interiorul maşinii, cât şi un act medical eliberat de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, potrivit sursei citate.

În 8 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Răzvan Andrei Plăcintă, acesta fiind acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

După pronunţarea soluţiei, avocatul lui Andrei Plăcintă, Raul Iancovici, a declarat că acestuia i-au fost făcute nişte teste şi că rezultatul lor indică faptul că tânărul nu a consumat produse etnobotanice.

Apărătorul nu a precizat unde au fost făcute respectivele teste. El a adăugat că probele nu dovedesc săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi nici a celei de tâlhărie.

Andrei Plăcintă a contestat decizia de arestare preventivă la Curtea de Apel Bucureşti.

După incidentul din 6 decembrie, Andrei Răzvan Plăcintă a fost tratat pentru răni superficiale la nivelul membrelor, în Serviciul Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar marţi la prânz a plecat din unitatea sanitară.

O altă persoană care a fost implicată în incident a ajuns la spital, cu răni superficiale, însă nu a necesitat internare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite