Avocatul Andrei Gherasim, fiul unui fost procuror general, a fost reţinut pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul este acuzat că a pretins 100.000 euro de la o persoană care avea pe rol două dosare civile, lăsând să se înţeleagă că are posibilitatea de a interveni pe lângă judecatorii cauzelor.

Procurorii Direcţiei Naţipnale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Andrei Gherasim, avocat în Baroul Bucureşti, acuzat de trafic de influenţă şi înşelăciune, în luna august.

De asemenea, omul de afaceri Nikolaus Mann, de la care avocatul ar fi pretins 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov, a fost trimis în judecată.

Procurorii arată că, la data de 12 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit, prin acelaşi intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinşi.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 12 aprilie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore şi au propus CAB arestarea preventivă a celor doi pentru 29 de zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite