Andra Cristea, medicul dermatolog pasionat de păpuşi Barbie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de profesie medic dermatolog este pasionată de păpuşile Barbie încă din copilărie, iar în cei zece ani de când le colecţionează a adunat sute de păpuşi pe care le păstrează în mansarda casei.

Andra colecţionează păpuşi Barbie din anul 2000, iar în prezent are peste 500 de păpuşi de colecţie. Tânăra colecţionară îşi păstrează păpuşile Barbie în cutiile lor originale şi sigilate, pe care le ţine numerotate în mansarda vilei în care locuieşte.

„De când eram copil, pe la 10-11 ani, şi am descoperit că există aceste păpuşi, mi-am dorit să am şi eu o păpuşă Barbie. Dar în perioada respectivă erau scumpe. Situaţia a fost de aşa natură că nu mi-am putut lua o păpuşă“, mărturiseşte medicul dermatolog.

Prima păpuşă Barbie a primit-o cadou de la tatăl ei şi a fost o ocazie specială pentru Andra. „Când am intrat la facultate, tatăl meu mi-a cumpărat prima mea păpuşă Barbie, iar acesta a fost cadoul meu de la el cu această ocazie. Eu am ales-o, dar el a plătit-o. Ţin minte că am cumpărat-o de la Constanţa, din Metro, deoarece eram în drum spre mare“, povesteşte Andra.

Colecţia a prins formă, dar i-a fost furată

Andra a început treptat să îşi completeze colecţia, fie cumpărând sporadic câte o păpuşă pe care o vedea într-un magazin, fie primind câte una cadou.

„Unde mergeam în vacanţă, fie că eram în altă ţară sau în alt oraş, mă întorceam mereu cu câte o păpuşă. Şi aşa am ajuns la un moment dat la un număr de câteva zeci de păpuşi, nu ştiu exact câte aveam“ spune tânăra.

La un moment dat, o persoană cunoscută i-a furat toate păpuşile din casă. Traumatizată profund de furtul păpuşilor dragi, Andra a primit un ajutor consistent de la soţul ei şi şi-a început o altă colecţie.



„Soţul meu m-a tot auzit povestind tuturor păţania mea şi mi-a făcut un cadou care consta într-o serie întreagă de păpuşi Barbie. Am fost extaziată când le-am primit! Nu mă aşteptam. A fost cea mai mare surpriză pe care am avut-o în viaţa mea!“, spune încântată Andra.

Deşi în seria respectivă erau în total 21 de păpuşi, soţul ei tocmai îi făcuse un cadou consistent, cu ajutorul căruia putea să înceapă de la zero o altă colecţie: avea 18 păpuşi-prinţese din diferite zone ale lumii, iar treptat Andra a făcut rost şi de celelalte prinţese care îi lipseau.

„Şi de atunci, practic, am început să le colecţionez din nou. Am mai cumpărat şi eu. Toată lumea ştie cât de mult îmi plac şi cunoscuţii mi-au făcut cadouri. Cu timpul, mi-am diversificat şi eu gusturile. Au început să îmi placă păpuşile mai deosebite, să renunţ la unele dintre ele pentru a cumpăra altele“, explică Andra.

Eticheta defineşte colecţia


„Anumite păpuşi, în general cele de colecţie sunt etichetate ca având un anumit label, adică o etichetă care poate fi Pink, Silver, Gold sau Platinum. Asta desemnează păpuşile care sunt în ediţii foarte limitate şi, prin urmare, şi mai scumpe. Cele mai scumpe sunt, evident, cele Platinum, care sunt făcute în mai puţin sau chiar o mie de exemplare“, încheie Andra cu această clasificare.

Profil
Născută:
24 octombrie 1980, Bucureşti
Studii:
Facultatea de Medicină
Familie:
căsătorită
Profesie:
medic dermatolog
Experienţă:
de 10 ani colecţionează păpuşi Barbie

Ce-i place
Îmi plac călătoriile, în general în ţările calde. Îmi place foarte mult plaja şi marea. Ţara mea preferată este Turcia. Destinaţiile mele de vacanţă preferate sunt zonele care sunt la mare. De asemenea, îmi plac mâncărurile exotice. Cu cât sunt mai ciudate, cu atât mai bine. Mă pasionează foarte mult tot ce înseamnă cosmetică, îngrijirea pielii şi tot ce are legătură cu meseria mea. Ca fiecărei femei, îmi plac bijuteriile. Am o colecţie întreagă şi nu renunţ la ea, spune Andra râzând.

Ce nu-i place
Nu-mi plac filmele de acţiune, spune Andra. Nu-mi place aroganţa oamenilor. De asemenea, nu îmi plac oamenii necinstiţi, minciunile şi neseriozitatea.

Întrebări şi răspunsuri:

De ce te-au atras păpuşile Barbie?

Barbie existau la momentul în care am deschis eu ochii asupra păpuşilor de colecţie. Acestea erau păpuşile pe care le ştiam. Nu am avut chiar aşa de multe păpuşi din care să pot spune că am putut să aleg. Astea le-am văzut, mi-au plăcut foarte mult şi am rămas asupra lor.

Care este cea mai valoroasă păpuşă Barbie pe care o ai?
Este vorba de o păpuşă care se numeşte Maria Antoaneta şi costă o mie de euro. Depinde de unde reuşeşti să o iei, dar atât costă ea. Cred că e una dintre cele mai valoroase păpuşi Barbie, în general.

În România găseşti păpuşile pe care ţi le doreşti?
De-a lungul timpului, mi-am dezvoltat nişte contacte cu persoane din străinătate, din America sau Canada. Sunt persoane cu care ţin legătura, iar în momentul în care îmi doresc o păpuşă, ei sunt cei la care apelez. Şi pentru ediţii care s-au vândut doar în cadrul anumitor convenţii sau în cadrul anumitor evenimente.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite