Sancţiuni după scandalul de la Liceul Ortodox: elevii riscă nota patru la purtare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul Liceului “Sf. Antim Ivireanu” va fi constituită o comisie care va analiza comportamentul elevilor care s-au apărat spunând că se aflau în timpul pauzei atunci când au alergat şi s-au sărutat în faţa profesoarei de turism care între timp s-a îmbolnăvit.

VIDEO Scandal la Liceul Ortodox din Bucureşti: profesoară batjocorită de elevi

“Am aflat cu mare supărare despre acel incident şi este regretabil. Astăzi, am convocat Consiliul Profesoral care va fixa comisia de anchetă conform legislaţiei în vigoare, iar până mâine să avem deciziile. Elevii implicaţi vor fi invitaţi alături de părinţi să explice ce s-a întâmplat, iar sancţiunile pe care le riscă pot ajunge până la scăderea notei la purtare la 4”, a declarat, astăzi pentru Adevărul de Seară Bucureşti, directorul liceului, Gheorghe Zamfir.

El a adăugat că filmuletul în care elevii se distrează în faţa profesoarei sunt din clasa a X-a şi au spus că totul s-a petrecut într-o pauză. Conducerea şcolii nu a reuşit să discute şi cu profesoara care predă turism şi care apare în film, la catedră. “Pe de o parte, elevii provin din familii dezorganizate,  monoparentale sau au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Ei au spus că a fost un gest de teribilism. Cât despre profesoară, dânsa lucrează ca suplinitor, iar de săptămâna trecută a anunţat că este bolnavă. Aştept să văd şi eu certificatul medical”, a mai spus directorul Liceului Ortodox “Sf.Antim Ivireanu”.

El a adăugat că unitatea şcolară are o colaborare cu Arhiepiscopia Bucureştiul prin introducerea unor ore de religie tocmai pentru prevenirea unor acte de indisciplină în rândul elevilor.

După finalizarea anchetei, conducerea şcolii va transmite măsurile dispuse de comisia de anchetă către Inspectoratul General Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Arhiepiscopiei Bucureştiului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite