Anchetă la Ambulanţa Bucureşti: o femeie căzută pe stradă a aşteptat peste o oră Salvarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Ambulanţă din Capitală a declanşat o anchetă după ce o femeie căreia i s-a făcut rău ieri pe stradă a aşteptat peste o oră venirea Salvării, conform Antena 3.

Deşi Serviciul de Ambulanţă susţine că întârzierea ar fi fost de 40 de minute, martorii spun că a trecut mult mai mult de atât.

În plus, când a ajuns la faţa locului, oameniii au constatat că din echipaj lipsea medicul: fiind doar un asistent şi şoferul.
Reprezentanţii Serivicului de Ambulanţă susţin că situaţia este cauzată de numărul redus de doctori.

De altfel, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru Antena 3 că în acest caz nu se impunea, neapărat, trimiterea unui medic pe ambulanţă, din cauză că pacienta prezenta semne de lipotimie, dar era conştientă. Arafat susţine că Serviciul de Ambulanţă trebuia să apeleze la pompieri dacă nu erau destule maşini de urgenţă.

Rezultatele anchetei sunt aşteptate în următoarele două zile.

UPDATE

Şi Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a declarat că se va începe o anchetă internă în acest caz.
Ambulanţa a fost solicitată ieri, după ora 18.00. Maşina a ajuns la caz într-o oră şi 14 minute.

Alis Grasu a precizat pentru Mediafax că la acel moment erau 36 de urgenţe medicale, opt dintre ele cod roşu şi de aceea toate maşinile erau plecate în misiuni.

Ea a adăugat că tânăra căzută în stradă şi-a revenit imediat după ce a fost dusă la Spitalul Floreasca.

De asemenea, se pare că tânăra nu avea un puseu de tensiune - tensiunea arterială măsurată de echipajul care a transportat pacienta a fost 140/90 mmHg, valoare aflata în limitele normale şi confirmată atât de pacientă, cât şi la UPU Floreasca (130/80mmHg), conform documentelor medico-legale. Femeia era conştientă şi reclama că i-au amorţit mâinile.

Managerul SABIF a menţionat că motivul întârzierii ambulanţei la acest caz nu a fost schimbul de tură.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite