Analize gratuite în sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate. în sectorul 1 continuă campania de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii asteriale.

Campania de testare gratuită a glicemiei și tensiunii arteriale continuă pe străzile din Sectorul 1

Următoarele opriri ale ambulanței sociale vor avea loc:
•    miercuri, în Piaţa Domenii între orele 09:00-11:00;
•    joi, în intersecţia Şos. Chitila cu Bd. Laminorului între orele 09:00-11:00;
•    sâmbătă, în Parcul Bazilescu între orele 10:00-12:00;
•    duminică, în Piaţa V. Mărăcineanu între orele 10:00-12:00;
•    luni, în Piaţa Domenii între orele 09.00-11:00.

Scopul acțiunii este acela de a informa publicul larg despre importanța deosebită a monitorizării nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale, în condițiile în care hipertensiunea arterială afectează aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial.

Specialiștii în medicină estimează că, din cauza stilului de viață sedentar și a alimentației bogat calorice, numărul cazurilor de diabet va crește îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare și o creștere a gradului de conștientizare față de riscurile acestei boli.

Sectorul 1 al Municipiului București oferă, prin Complexul Multifuncţional “Caraiman”, o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc.

„Complexul Medical „Caraiman” face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Sectorul 1 al Municipiului București dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite