Bucureşti: An şcolar început în moloz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clopoţelul a sunat astăzi pentru elevi, însă începutul de an a găsit multe şcoli nepregătite. Un astfel de exemplu este Şcoala nr. 23 „Sfântul Silvestru“, din sectorul 2.

Aici, părinţii sunt nevoiţi să muncească toată săptămâna, cot la cot cu femeile de serviciu şi cu cadrele didactice, la curăţenia de după şantier.

„Urmează să ştergem praful, iar pentru asta ne vor ajuta şi părinţii care doresc. Muncitorii mai au de reabilitat parterul, sala de festivităţi şi pe cea de sport. La etaj au terminat“, ne-a declarat Aureliana Grama, directoarea şcolii.

„Ştiu să scriu doar desene!“
Majoritatea micuţilor au fost astăzi entuziaşti, chiar dacă şcoala era în şantier, mai ales bobocii. „E minunat la şcoală! Ştiu să scriu doar desene. Aici voi învăţa să scriu“, ne-a spus Tiberiu Varga, în vârstă de 7 ani. Şi cei mai mari s-au bucurat de începerea anului şcolar. „A fost bine în vacanţă. am făcut cursuri de înot şi de călărie. Totuşi, îmi era dor de colegi“, a spus Maria Camelia Soare, o fetiţă din clasa a III-a B.

Muncitorii au reuşit să dea la cheie Şcoala nr. 66 din Capitală, nu însă şi terenul de sport, deşi reabilitarea ar fi trebuit terminată până la 1 septembrie, conform termenului. „Până mâine terminăm şi terenul. Astăzi vom turna asfaltul“, a declarat unul dintre muncitori.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite