Amenzi de zeci de mii de lei pentru un măcelar turc din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi agenţi econimici din pieţele Progresul şi Reşiţa au fost controlaţi în această dimineaţă de inspectorii Poliţiei Economice, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). S-au găsit mai multe nereguli şi s-au dat amenzi.

Cel mai afectat a fost patronul unei măcelării din Piaţa Reşiţa, un cetăţean de origine turcă. Prima neregulă găsită a fost un „plus în gestiune” de 300 de lei. „Şi asta la ora 9.00. Este posibil ca mai târziu, „plusul” să fi crescut”, a explicat pentru Adevărul de Seară, subinspectorul Bogdan Bunea de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 4 Bucureşti.  La o verificare mai atentă, poliţiştii au mai descoperit şi alte nereguli. Vânzătorii nu eliberaseră bonuri de casă pentru marfa vândută. Pentru această abatere, patronul a primit 20.000 de lei amendă. Şi inspectorii ITM au dat amenzi. Au fost găsiţi doi oameni care munceau la negru: un măcelar şi o femeie de serviciu. Patronul a primit câte 10.000 de lei amendă pentru fiecare. Reprezentanţii firmei au încercat să le explice inspectorilor ITM că aceştia erau încă în probe.

Măcelăria La Turcu’ era de mai multă vreme în vizorul autorităţilor. În urma controalelor anterioare, la firma respectivă ar fi fost găsite alte nereguli. În urmă cu şase luni, aici ar fi fost descoperită carne de cal, vândută drept carne de vită.

„Vor doar să-i facă rău”
Ceilalţi agenţi economici din Piaţa Reşiţa au fost foarte revoltaţi de controlul poliţiei în Măcelăria la Turcu’. “Eu cumpăr carne de la el. E proaspătă şi nu am avut niciodată probleme. Cineva vrea să-i facă rău. Vin şi iau pentru copil. Are numai produse bune. Pe oricine întrebaţi are numai cuvinte frumoase despre turc”, a spus Constantin Fereanu (34 de ani), unul dintre agenţii economici din Piaţa Reşiţa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite