Bucureşti: Amenzi pentru stăpânii animalelor gălăgioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii comunitari au început să aplice sancţiuni persoanelor care deţin în locuinţe animale gălăgioase sau pentru lipsa de igienizare. Cererea a venit de la vecinii celor care au animale de companie şi care se plâng de mirosul de pe scară sau de gălăgia pe care trebuie să o suporte în timpul nopţii.

Reprezentanţii Serviciului Poliţia Animalelor din sectorul 1 al Capitalei au aplicat peste 200 de amenzi în valoare de peste 25.000 de lei proprietarilor de câini.

EXPOZIŢIE. Pisici aristocrate la Sala Palatului

DECIZIE. Poliţiştii vor lua pisicile la control

Potrivit administraţiei, cele mai multe sancţiuni au fost date pentru lăsarea fără supraveghere a animalelor pe domeniul public.

Amenzile vin însă după o avertizare prealabilă a proprietarilor de animale. Chiar dacă poliţiştii comunitari aplică amenda maximă prevăzută de Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr. 374/2009, proprietarul are dreptul de a plăti în 48 de ore jumătate din minimul amenzii aplicate.

Amenda pentru zgomot ajunge la 800 de lei
Astfel, pentru zgomotul produs de animalele de companie, proprietarii pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 200 şi 800 de lei.
De asemenea, deţinerea în apartamente sau în curţi de animale de companie, fără documente care să ateste starea de sănătate a acestora, se sancţionează cu amenzi între 300 şi 600 lei, lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a animalelor de companie şi a celor economice, deţinute în gospodăriile individuale, se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei, iar plimbarea pe domeniul public fără lesă şi botniţă a câinilor care, datorită agresivităţii manifestate, pot pune în pericol integritatea fizică a cetăţenilor se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei.

Interzis câinilor comunitari în scară
Adăpostirea pisicilor sau câinilor comunitari în spaţiile comune ale imobilelor de locuit, fără acordul scris al asociaţiilor de proprietari sau a celorlalţi colocatari, se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei.

De asemenea, adăpostirea în sediile persoanelor juridice şi anexele acestora a câinilor comunitari, fără asigurarea de spaţii închise corespunzătoare, precum şi permiterea ieşirii acestora pe domeniul public se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei, iar amenajarea de adăposturi pentru animalele economice în curţile individuale, fără respectarea unei distanţe de minimum 10 metri faţă de imobilele vecine şi de domeniul public, se sancţionează cu amendă între 300 şi 600 lei.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite