Amendat cu 100.000 de lei pentru dejecţii în apa potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dezvoltator imobiliar din Popeşti-Leordeni a fost sancţionat de Primărie pentru că a infectat apa potabilă din oraş cu dejecţii.Locuitorii dintr-un cartier nou al localităţii ilfovene au consumat timp de un an apă contaminată fără ca problema să fie identificată.

Pe strada Drumul Fermei, din Cartierul Nou, dezvoltatorul imobiliar deversa dejecţiile în conducta de apă potabilă.

Reprezentanţii administraţiei locale au făcut precizări cu privire la acest aspect, astăzi, într-o conferinţă de presă. „Acum, acea conductă conectată ilegal este izolată. Funcţionăm cu ultimul puţ şi nu afectăm populaţia. Apa este bună”, a declarat primarul Grigore Trache.

El a mai spus că o echipă va verifica întreg sistemul de branşare. „Cred că dezvoltatorul a făcut o eroare. El a avut autorizaţie de construire, dar pentru evacuarea apei trebuia să deţină şi un bazin vidanjabil. Ulterior însă, când a fost realizat sistemul de canalizare, el s-a racordat la apa potabilă”, a mai precizat edilul.

Constructorul amendat are 15 zile la dispoziţie pentru a plăti amenda în valoare de 100.000 de lei. „Pentru a-şi putea continua activitatea, constructorul trebuie să aibă altă autorizaţie”, au spus reprezentanţii primăriei.

„Primăria a luat măsurile necesare şi a cerut buletine de analize în acest sens Direcţiei de Sănătate Ilfov. Analizele au arătat că apa este potabilă şi nu există pericol de îmbolnăvire”, au mai cei de la primărie.
   
Apa de la robinet este potabilă

Locuitorii oraşului s-au plâns şi de calitatea apei de la robinet, care este tratată cu clor.

În urma scandalului iscat, pe site-ul instituţiei a fost postat un comunicat: „Primăria Popeşti-Leordeni vă aduce la cunoştinţă faptul că apa din localitate este potabilă. Rezultatele ultimelor buletine de analiză arată că apa se află în parametri optimi. Specificăm faptul că probele pentru verificarea potabilităţii apei au fost prelevate astfel: o probă din reţeaua de aducţiune, o probă de la ieşirea din staţie şi din trei puncte din reţeaua de distribuţie a apei. Astfel, atât rezultatele buletinelor de analiză efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Ilfov, cât şi cele ale furnizorului de apă, specifică clar faptul că apa este bună”.

Şi locuitorii din Popeşti-Leordeni sunt mulţumiţi acum de calitatea apei. “Eu am apă bună”, spune Maria Banu, de 86 de ani, în timp ce spăla rufe în curte.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite