Bucureşti: După 103 ani, un singur vizitator la Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi de dimineaţă, în prima zi cu „porţile deschise“ a Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), o singură persoană curioasă a vrut să „vină să îi vadă pe cei care ne salvează de...103 ani“

Ioana Comşulea, studentă la ASE, face voluntariat la Crucea Roşie şi a dorit să vadă Serviciul de Ambulanţă şi să participe ca voluntară la acţiunile ambulanţelor.

„Îmi place tot ce înseamnă ajutor şi prim-ajutor. Cel mai mult m-au impresionat maşinile de ambulanţă de tip C (terapie intensivă), care sunt foarte bine dotate. Aş vrea să particip astăzi, ca voluntar, măcar la o acţiune a medicilor de pe maşinile de salvare“, a spus Ioana.

Căldura i-a alungat pe vizitatori
Organizatorii cred că vremea caniculară i-a făcut pe bucureşteni să nu dea curs invitaţiei de a vizita Serviciul de Ambulanţă, din strada Mihai Eminescu nr. 226, ce rămâne deschis pentru vizitatori până luni inclusiv, între orele 9.00 şi 21.00.

„Căldura îi ţine pe oameni în case. Sperăm să avem mai mulţi vizitatori după-amiază, când se mai răcoreşte puţin“, a declarat Valentin Digă, medic pe ambulanţă.

Toate anexele şi încăperile clădirii, cât şi garajul din dotarea SMAB, i-au fost prezentate Ioanei de un medic de serviciu. De asemenea, i-au fost prezentate toate tipurile de ambulanţe şi dotările lor.

„Principalul motiv pentru care am organizat acest eveniment a fost să le arătăm bucureştenilor cine suntem şi ce facem. Vrem să vină oamenii aici pentru a se convinge că nu stă nimeni degeaba şi că, dacă se întâmplă vreodată să nu ajungem în timp util la o solicitare, nu este din vina noastră. Avem prea multe solicitări şi prea puţin personal“, a spus Cristian Grasu, medic coordonator al SAMB şi director medical la Ambulanţa Ilfov.

SAMB a organizat în premieră „Zilele Porţilor Deschise“, pentru a celebra împlinirea a 103 ani de la înfiinţare. Bazele „Societăţii de Salvare din România” au fost puse de doctorul Nicolae Minovici la 28 iulie 1906, acesta fiind al treilea serviciu de ambulanţă din Europa, după cele din Amsterdam şi Viena.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite