Amabilitatea casierei, prădare sigură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O casă de schimb valutar din centrul Capitalei, de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, a fost prădată ieri, în plină zi, din cauza amabilităţii casieriţei.

Hoţul a reuşit să pună mâna pe 1.000 de euro, 300 de dolari şi câteva sute de lei, păcălind-o pe angajata casei de schimb valutar. Planul a fost foarte simplu: jefuitorul a apărut  în jurul orei 14.15 la uşă şi i-a cerut casierei un pahar cu apă. Când aceasta a deschis uşa să-i poată da paharul, agresorul a lovit-o cu putere, după care a furat toţi banii din casierie. Potrivit anchetatorilor, bărbatul venise şi cu o zi înainte, motivând că o căuta pe o colegă a casierei.

Administrator neglijent

Atacatorul, un bărbat în vârstă de 25-30 de ani, a luat banii şi a plecat, fiind şi acum căutat de poliţişti. Casa de schimb valutar avea sistem de supraveghere video, însă ieri nu era funcţional, pentru că administratorul îl dusese la reparat.

„Agresorul nu a fost găsit, încă îl căutam. Deocamdată a fost amendat cu 500 de lei administratorul casei de schimb valutar, pentru că nu avea seif şi nici sistem de supraveghere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar-şef Christian Ciocan.

Săptămâna şi jaful

Acum o săptămână, o altă casă de schimb valutar din Capitală, de pe Calea Moşilor, a fost jefuită. Jefuitorii au intrat în casa de schimb în momentul în care casiera ieşise pentru câteva minute şi au plecat cu 12.000 de euro şi mai multe bijuterii. Şi în acest caz, ancheta poliţiştilor decurge foarte greu pentru că, deşi casa de schimb era dotată cu camere de supraveghere, autorii au plecat cu tot cu casetoscopul şi implicit cu caseta care conţinea imaginile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite