Bucureşti: „Am fost forţat de situaţie să-mi cumpăr locul la cămin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerele în campusurile studenţeşti sunt „vândute“ fie prin intermediari, fie direct de studenţii care au obţinut un loc în cămin. Tineri care au vândut sau cumpărat locuri în căminele din Capitală explică motivele pentru care au ajuns să fie parte în “afacerilor imobiliare” din complexurile studenţeşti.

Cazurile de tranzacţii cu locuri în cămin sunt o obişnuinţă în complexurile studenţeşti din Capitală. Dacă unii fac adevărate afaceri din asta, alţii sunt forţaţi de situaţie să-şi vândă sau să-şi cumpere locul.

Ciţiţi aici despre cazul „Sex pentru o cameră în cămin“:

Sex pentru cazare la Agronomie

Cazare la cămin cu sex, şpagă şi menaj

Şeful căminelor din Agronomie: „Administratorul nu face cazări“

Studenţii denunţă alte afaceri cu camere la cămin

Tot studenţii sunt de vină!

Samsar de cămin în Bucureşti: şpăgi de 2.900 de euro

Administratorul din Agronomie, pedepsit

Un astfel de caz este cel al Cătălinei care şi-a vândut în urmă cu trei ani locul din cămin. Studentă la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Cătălina s-a mutat spre sfârşitul primului an de facultate cu prietenul său într-un apartament. „Deşi locuiam cu prietenul, pentru o lungă perioadă de timp mi-am plătit şi chiria la cămin. Şi asta pentru că m-am temut că nu voi mai sta în chirie şi voi pierde dreptul de a avea cămin“, a explicat tânăra.

Pentru că nu mai voia să dea bani pe cămin din moment ce nu locuia acolo, în anul trei de facultate şi-a vândut locul cu 300 de euro unei alte tinere, prietenă cu colegele de palier. „Şeful de cămin a aflat că mi-am vândut locul. Nu a îndrăznit să zică ceva, pentru că ştiam că şi el se ocupă cu vânzarea de camere“, a mai spus fosta studentă.

„Nu a venit niciodată vreun control“
Silviu din Constanţa a reuşit să intre la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. Cu toate acestea, el nu a primit loc la cămin pentru că nu erau suficiente pentru cei din anul întâi. Tânărului i-a fost imposibil să plătească chiria unui apartament, aşa că a fost nevoit să apeleze la o altă variantă: a dat şpagă pentru un loc la cămin, în Complexul Leu al Universităţii Politehnica.

Locul l-a cumpărat de la un student al universităţii respective cu 200 de euro. „Am fost forţat de situaţie să-mi cumpăr locul în cămin, pentru că nu aveam bani de chirie. Am aflat de la o prietenă că acel student făcea adevărate afaceri cu locurile de cămin. Nu eram singurul care a făcut chestia asta în căminul Leu. Nu a venit niciodată vreun control cât am stat eu în cămin“, a mai declarat băiatul.

Cazul „Sex pentru un loc în cămin” la raport
 Dacă până de curând administratorii de cămin voiau bani pentru a vinde o cameră, „stăpânii“ de la poarta căminelor studenţeşti au mai nou alte pretenţii. Administratorul Căminului A 2 din Complexul Studenţesc Agronomie, Matei Pantelimon, zis nea Puiu, i-a făcut avansuri unei jurnaliste sub acoperire de la „Adevărul de Seară“  în schimbul unei camere în cămin.

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară de care aparţin căminele din Agronomie s-a întrunit astăzi pentru a discuta cum va fi sancţionat administratorul în cazul „Sex pentru o cameră în cămin“.

CITEŞTE DESPRE DEPRAVAREA DIN CĂMINELE UNIVERSITĂŢII DE MEDICINĂ DIN TIMIŞOARA:

Psihiatrii au stabilit că ucigaşii de la Medicină aveau discernământ când şi-au tranşat victima
Portarul care a descoperit crima de la Medicină e disperat: a rămas fără job şi e îngropat în datorii 
Românii inventează bancuri despre Crima de la Medicină

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite