Alţi patru agenţi puşi sub acuzare în cazul poliţistului şpăgar de la Secţia 15

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citiţi şi:  Un bătrân a murit în urma unui conflict în trafic

Un poliţist a fost arestat şi altul reţinut marţi pentru mită şi complicitate la luare de mită în cazul poliţistului de la Secţia 15, arestat în urmă cu trei săptămâni acuzat de înşelăciune şi de şpagă în opt cazuri.

Unul dintre agenţii de la Secţia 15 a fost arestat preventiv pentru luare de mită iar faţă de alţi doi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru fapte de corupţie. Tot marţi, un alt agent din cadrul aceleaşi secţii a fost prezentat la instanţă, fiind luată măsura arestării preventive pentru 18 zile, precizează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Cercetările cu privire la cele patru persoane au fost începute după extinderea cercetărilor din dosarul penal în care un agent de poliţie a fost arestat, la 25 iunie, pentru săvârşirea a opt infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de înşelăciune, conform MEDIAFAX:

În aceeaşi cauză, în urma activităţilor desfăşurate de ofiţerii DGA-Bucureşti, au fost puse sub învinuire trei persoane domiciliate în Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.


La 19 martie, un cetăţean a depus denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie - Bucureşti cu privire la faptul că doi agenţi de la Secţia 15 le-au cerut 175 de lei pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională la regimul circulaţiei. Bărbatul le-a dat banii.
A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a delegat ofiţerii DGA să efectueze cercetările.

Astfel, au fost identificate cinci persoane care au depus denunţ împotriva agentului de poliţie pentru pretinderea şi primirea de bani sau alte foloase în vederea neaplicării de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite