Alte sute de kilograme de peşti morţi în lacul Ştefăneşti din cauza caselor bogătanilor fără canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Apelor nu a luat încă măsuri. Administratorul bazinului piscicol a dus probe de apă la laboratoare de specialitate şi intenţionează să depună plângere penală asupra locatarilor din cartierul rezidenţial Cosmopolis.

Peste 200 de kg de peşti morţi au ieşit la suprafaţa apei pe lacul Ştefăneşti din zona Tunari a capitalei. Pe lângă mirosul pe care sunt nevoiţi să îl îndure, localnicii din Ştefăneşti primesc apă murdară întrucât dejecţiile din lac ajung în pânza freatică şi în fântânile din curţile oamenilor.

Dejecţiile deversate în lac din cauza caselor de lux fără canalizare din cartierul rezidenţial Cosmopolis şi din oraşul Otopeni au omorât şi peştii din lacul Ştefăneşti. Peste 200 de kg de peşti morţi au ieşit la suprafaţă zilele trecute, situaţie cu care administratorul bazinului piscicol Ştefăneşti, Gheorghe Pavel s-a confruntat şi în urmă cu câteva săptămâni.

Cu vidanja în lac

Deşi acesta a filmat chiar o vidanjă care golea încărcătura într-unul dintre canalele care se scurg în lacul Ştefăneşti, situaţia a rămas la fel.
"Au venit cei de la ape aici dar de data asta nu au mai făcut nimic. Eu acum am dus probe de apă la un laborator de specialitate şi aştept să vină avocatul meu să mă sfătuiesc cu el că vreau să depun plângere penală. De zece ani mă confrunt cu problema aceasta"
, ne-a declarat Gheorghe Pavel.

Amenzi

Autoritatea Naţională „Apele Române" (ANAR) a dat până acum patru sancţiuni împotriva celor care au deversat dejecţii în canalele din zona Tunari. Dintre acestea, amenda cea mai mare a primt-o firma SC Urban SA care oferă servicii de vidanjare în Otopeni.

La momentul respectiv, directorul firmei Urban, Dan Ceauşescu, spunea că totul este doar o diversiune prin care administratorii bălţilor afectate vor să scoată bani de la firma lui, dar în urma analizelor făcute de ANAR s-a constatat că apele erau la nivelul maxim de poluare.

Inspectorii „Apelor Române" au amendat SC Urban SA cu suma de 75.000 de lei pentru improvizarea unei instalaţii prin care evacuau ape uzate, fără acte de reglementare, în canalele de desecare deţinute de ANIF.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite