Bucureşti: Alte două victime pe şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie Un muncitor a căzut ieri de pe o schelă de la circa zece metri înălţime La Piaţa Sudului, iar altul şi-a pierdut viaţa pe un şantier din Ilfov. Din ce în ce mai mulţi oameni muncitori mor pe şantierele din Capitală şi împrejurimi, din cauza nerespectării normelor de protecţie a muncii.

Primul accident s-a petrecut, ieri-dimineaţă, în apropierea Pieţei Sudului, pe şantierul unui mall. Muncitorul care a căzut de pe schelă se numeşte Petrescu Florin, este din Bucureşti şi este în vârstă de 30 de ani. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru „Adevărul“ că muncitorul a căzut de la aproximativ zece metri înălţime. Se pare că s-a urcat pe schele cu mai mulţi colegi, fără să se asigure şi fără cască de protecţie. Un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“.

A murit în drum spre spital
Tragedie şi pe un şantier din judeţul Ilfov. Un muncitor în vârstă de 52 de ani, Radu Vasile din Galaţi, de profesie dulgher, a murit aseară, după ce a căzut de pe schela unei clădiri. „Chinga cu care era asigurat muncitorul a cedat. El a decedat în drum spre spital. În prezent cei de la Inspecţia Muncii şi procurorii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, Elena Bucur.

Un mort pe zi în România
La nivel naţional, mor în medie peste 330 de muncitori anual şi alţi peste 4.000 sunt răniţi. Până în prezent, niciun şef de lucrări sau de şantier nu a fost pedepsit. În Bucureşti au murit, de la începutul anului 2009, 10 lucrători în construcţii. Alte câteva sute de muncitori au fost răniţi la locul de muncă, iar 39 dintre ei au rămas cu incapacitate de muncă sau cu probleme de sănătate pe viaţă.


„Chinga cu care era asigurat muncitorul a cedat. El a decedat în drum spre spital. În prezent cei de la Inspecţia Muncii şi procurorii fac cercetări“
Elena Bucur,
purtător de cuvânt
IJP Ilfov

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite