Bucureşti: Alina Samiş a luat viaţa de la capăt într-o lume a frumosului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De un an, de când are propria afacere şi, din angajat a devenit angajator, trăieşte experienţa vieţii independente şi pasionante

Până în vara lui 2008, Alina Samiş a acumulat o bogată experienţă profesională, ca economist. Lucrase cinci ani în contabilitate şi alţi cinci ani în domeniul comercial, un an făcuse audit financiar şi lucrase şi în marketing.

În viaţa personală a avut, de asemenea, parte de o experienţă deosebită, din păcate, nefericită, ajungând la un moment dat, să fie resuscitată din moarte clinică.

O schimbare de 180 de grade

“Faptul că mi s-a dăruit viaţa, pentru a doua oară, m-a făcut să cred că eu chiar am ceva de făcut, pe pământul ăsta. Şi acest gând m-a îndemnat să-mi schimb radical viaţa. Am ales să fiu propriul meu stăpân şi să fac totul din pasiune.

 Mi-am dat demisia din funcţia de director comercial la firma la care eram angajată şi m-am întors spre ceea ce iubeam din copilărie: plăcerea de a crea ceva frumos care să-i bucure pe oameni”, spune Alina.

 Şi a devenit decorator de interioare, specializată în accesorii care împodobesc interiorul locuinţei.

Alina are un talent deosebit în a aranja materialele. Ea se joacă cu fluiditatea ţesăturilor şi, în mîinile sale, taftaua, organza, inul sau din bumbacul se aşeză în cele mai neaşteptate feluri. Aranjate de ea, materialele se combină şi alcătuiesc modele care cuceresc inima celor care doresc să-şi împodobească casa cu perdele, draperii, covore, paravane, cuverturi, perne şi alte accesorii de acest fel.

„Imi place frumosul. L-am iubit din copilărie, dar nu ştiu de ce a trebuit să ajung la el abia acum. Totuşi, e bine să-ţi găseşti pasiunea şi mai târziu, decât niciodată!”  afirmă Alina, bazându-se pe propria experienţă.

Talente de intreprinzător particular

Alina Samiş este o persoană pe cât de originală, pe atât de raţională. Ea este conştientă de competenţele sale profesionale, ca şi de talentele după care se ghidează în afacere.

 „Niciodată nu pun banul pe primul loc. Nu urmăresc să vând scump, ci să vând ceva frumos. Eu ştiu că dacă, mai întâi, îl fac pe client să-i placă ceea ce îi ofer, va veni, apoi, cu siguranţă, şi banul”.

Alina ştie că oamenii trebuie impulsionaţi cu un bonus şi că negocierea este o fază obligatorie a tranzacţiei. De asemenea ştie că seriozitatea este o condiţie obligatorie în afaceri.

 „Tot ce promit să fac, respect, ca termen şi calitate. Românii sunt obişnuiţi să fie păcăliţi sau refuzaţi. Eu mă ambiţionez să  dovedesc că se poate lucra profesionist. Nimic nu mi se pare greu, doar obositor, uneori”, spune Alina Samiş.

Întrebări şi răspunsuri

..Câţi angajaţi ai?
A.S.: Doar două fete, pe care le-am selectat, prin interviu, din 200 de candidaţi. Ele sunt colegele mele, Monica, care este absolventă de ASE şi se ocupă de facturi şi contabilitate şi Loredana, care a absolvit Sociologia şi se ocupă de clienţi.

..Cum depăşeşti temerile inerente unui om de afaceri, pe timp de criză?A.S.: Datorez foarte mult unui om de suflet care mi-a acordat încredere şi fără de care nu aş fi ştiut nicidată că pot face ceea ce fac.

..Ce stiluri au cea mai mare căutare, astăzi, la accesoriile de interior?
A.S.: Au revenit, puternic, stilurile roccoco şi baroc care sunt foarte solicitate.

Ce îi place
„Iubesc oamenii şi sufletul lor. Îmi place să fiu ancorată în realitate şi să-mi depăşeşesc limitele şi neputinţele”, afimă tănăra femeie de afaceri.
Ce nu-i place
Alina Samiş urăşte ipocrizia, minciuna şi iarna. Nu concepe să trăiască fără pasiune, încredere în sine, perseverenţă şi dinamism. 

Profil
Născută
1 februarie 1973, Panciu, judeţul Vrancea

Studii
Absolventă a Facultăţii de Mangement în afaceri, ASE, Bucureşti, 1997.

Profesie
Manger la Textilmod, de pe şoseaua Pipera-Tunari

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite