Alice Licsandru crează accesorii rock&roll

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alice vinde accesorii realizate manual, inspirate din curentul rock&roll şi haine retro pe blogul personal.

Alice simte că face handmade dintotdeauna. „M-am apucat în şcoala generală. Atunci nu ştiam că se cheamă aşa. Îmi făceam accesorii singură şi îmi modificam hainele ca să se potrivească mai bine cu ceea ce îmi doream“, îşi aminteşte ea.

În urmă cu doi ani s-a gândit că ar putea să împartă cu toata lumea această pasiune. „Împreună cu sora mea am deschis blogul Dulapul Bunicii (http://dulapulbunicii.blogspot.com/). Sara citea bloguri de modă şi stil personal de prin 2005. Ea a venit cu ideea să deschidem un blog cu vânzare şi un jurnal ilustrat de stil personal“, povesteşte Alice.

Pagina de web a fost gândită iniţial ca o metodă de a mai elibera şifonierul „sufocat de sute de haine foarte frumoase în stare perfecta“, dar pe care fetele nu le mai purtau.

Epoleţi din Dulapul Bunicii

Ideea cu accesoriile le-a venit la câteva luni de la lansarea blogului când au publicat nişte poze cu una din ţinutele zilnice ale lui Alice accesorizată cu una dintre multele bentiţe pe care şi le făcea singură. „Feedbackul a fost foarte pozitiv şi atunci am început să le listăm pe blog şi să facem şi altele noi“, spune ea.

De la bentiţe şi accesorii pentru păr au trecut la coliere, cercei, brăţări, broşe, epoleţi, mănuşi, inele şi urechi din dantelă. „Toate pe principiul: ce  accesoriu am eu chef să port acum şi nu găsesc în magazinele din România“, recunoaşte Alice.

Una dintre cele mai importante surse de inspiraţie pentru fete este muzica şi în special curentul rock&roll. “Îmi place să lucrez cu piele, lanţuri, ţinte, capse şi să le combin cu materiale mai delicate precum dantela, mătasea şi mărgele semipreţioase", susţine tânăra.

În 2009 stiliştii Innei au avut nevoie de o pereche de epoleţi roz Alice&Sara realizaţi de fetele de la „Dulapul Bunicii“ pentru o şedinţă foto iar una dintre fotografiile în care cântăreaţa îi poartă a devenit chiar coperta albumului „Amazing“. „Îi creasem pentru mine şi de aceea sunt cam mari pentru ea“, ne destăinuie, zâmbind, Alice.

Pe lângă blog Alice are şi un job normal, în departamentul de Proiecte Internaţionale al unei firme din Capitală. „Lucrez pe partea de Fonduri Structurale şi mă ocup de studierea oportunităţilor de finanţare şi de redactarea proiectelor“, spune ea.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cel mai scump produs?
Cred că cel mai scump produs pe care l-am făcut a fost un colier statement din dantelă neagră cu o broşă argintie, filigranată, detaşabilă care costa 110 lei. Cel mai ieftin este un inel cu aripi care costă 20 lei si cerceii la 15 lei.

Profil:
Născută. 4 octombrie 1985, Slatina.
Studii. Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA.
Familie. Are o soră, Sara, în vârstă de 25 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite