Alianţa T.A.T.A vrea să dea în judecată Ministerul Educaţiei pentru că abecedarele discriminează tăticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa T.A.T.A a anunţat că va depune astăzi o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, împotriva Ministerului Educaţiei.

Membrii organizaţiei îi cer ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să modifice conţinutul abecedarului, pentru a sublinia importanţa tatălui în familie, nu doar pe cea a mamei.

Ei au analizat trei dintre abecedarele după care se studiază în România. Cuvântul „mama“ apare pe 45 de pagini ale celor trei manuale, în timp ce „tata“ doar pe 13 pagini.

Potrivit acestora, deşi Ziua Tătălui a devenit din 2010 sărbătoare naţională legală, abecedarele nu prezintă decât Ziua Mamei.

„Sunt 33.000 de taţi în România care sunt în concediu pentru îngrijirea copiilor. Am avut discuţii cu persoane din sistemul de învăţământ pe această temă. E inadmisibil ca taţii să fie discriminaţi. Vom lua toate măsurile legale“, a declarat Bogdan Drăghici, preşedintele Alianţei T.A.T.A.

În replică, reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că nu au fost anunţaţi despre un astfel de demers. „Trăim într-o ţară liberă şi oicine poate apela la justiţie. Noi nu ştim nimic în privinţa acestei probleme“, a declarat Tudorel Urian, consilierul ministrului Educaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite