Alexandru Bordea te învaţă cum să citeşti mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru a reuşit să ajute sute de elevi şi studenţi să înveţe mai repede şi mai uşor pentru examene prin cursurile de citire rapidă pe care le ţine.

Tânărul Alexandru Bordea predă de cinci ani modulul de Învăţare şi Citire Rapidă în cadrul Asociaţiei Infospeed, al cărei preşedinte este tot el. El a avut, până în prezent, peste 500 de cursanţi din Bucureşti şi din alte oraşe importante, printre care Iaşi, Braşov, Timişoara, Constanţa, Bacău şi Buzău.

Cei care solicită aceste cursuri sunt în primul rând elevii, de la cei de clasa a doua, până la cei care se pregătesc de bacalaureat, dar şi studenţii, profesorii şi oamenii de afaceri.

„Oamenii sunt entuziasmaţi când constată că ajung să citească de trei până la cinci ori mai repede, că memorează mult mai repede şi mai uşor şi că, în general, felul în care văd propria viaţă se modifică în bine după aceste cursuri“, spune Alexandru.
 
Discipol al unor mari profesori

Alexandru Bordea s-a specializat în domeniul metodelor de educaţie eficientă ca discipol a doi mari profesori universitari, Radu Budei de la Iaşi şi Florian Colceag din Bucureşti. Cel dintâi este un inventator redutabil, cu peste 100 de invenţii brevetate, printre care dispozitivul de citire rapidă, pentru care a primit medalia de argint la Salonul Internaţionl „Inventica“ de la Geneva, în 2004.

Cel de-al doilea este specializat în pregătirea olimpicilor la Matematică şi se ocupă cu predilecţie de copiii supradotaţi. „Sunt mândru că am fost primul discipol al lui Radu Budei şi că am ajuns să am, la rândul meu, un discipol cu rezultate deosebite în Italia, Ciprian Dima, care a susţinut, cu succes, în anul 2009, cursuri de citire rapidă la Roma“, povesteşte entuziasmat Alexandru.

Meandrele unui destin
Alexandru Bordea crede că a fost norocos pentru că, după multe profesii şi încercări pe care le-a avut în viaţă, şi-a găsit rostul, în sfârşit, ca trainer de citire şi învăţare rapidă.

După ce a testat vreo 16 domenii profesionale, printre care publicitate, teatru, atragere de fonduri, imobiliare, asigurări, organizare de evenimente, modă şi marketing şi după ce timp de doi ani a fost student bursier la Universitatea „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, la Facultatea de Textile-Pielărie, viaţa i s-a schimbat pentru totdeauna când l-a întâlnit pe profesorul Budei.

„Înfiinţasem la Iaşi fundaţia culturală Alternative, la care am organizat primele cursuri de citire şi memorare rapide, ţinute de mentorul meu. La finalul cursurilor citeam de trei ori mai repede!“, îşi aminteşte Alexandru, care de atunci a ştiut ce va face în viaţă.

După ce timp de trei ani i-a fost discipol profesorului Budei, la Iaşi, Alexandru a venit la Bucureşti, unde, la recomandarea mentorului său, a devenit discipol al profesorului Colceag timp de doi ani.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi s-a întâmplat să scoţi pe cineva din încurcături cu examenele?
Da, cineva trebuia să repete rezidenţiatul la medicină după ce îl picase de câteva ori. După cursul de citire şi memorare rapidă pe care i l-am predat a luat examenul cu nota 8.

Care au fost cele mai deosebite rezultate pe care le-ai obţinut la cursanţii tăi?
Cel mai bun rezultat l-am avut cu un student care citea cu o viteză sub media obişnuită, de 150 de cuvinte pe minut, şi pe care l-am adus la 1.000 de cuvinte citite pe minut.

La ce lucrezi în prezent?
La Infospeed mă ocup de formarea trainerilor şi adaptez cursul de citire rapidă pentru predarea prin corespondenţă.

Ce îi place
Alexandru spune că este fericit când foşti cursanţi îi scriu că le merge bine datorită cursurilor sale. „Am învăţat de la maeştrii mei, domnii Budei şi Colceag ,că cel mai bun lucru este să-i ajuţi pe oameni să fie mai performanţi în ceea ce fac pentru că astfel şi viaţa lor se îmbunătăţeşte“, spune Alexandru.

Ce nu-i place
Mai ales când ceva nu-i reuşeşte, Alexandru are un puternic sentiment de nemulţumire. „Îmi pare rău că nu întotdeauna reuşesc ca, prin aprecierea a ceea ce am, să-mi reprim o nemulţumire“, mai spune tânărul perfecţionist.

Profil
Născut: 9 februarie 1977
Studii: Este specialist în metode de învăţare şi citire rapidă şi de învăţare accelerată
Famile: Necăsătorit

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite