Alexandru Bogdan jonglează pe ritmuri de rock alternativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul în vârstă de 21 de ani îşi pierde vremea jonglând cu Diabolo şi cântând rock alternativ cu formaţia Eloize.

Alexandru îşi petrece cea mai mare parte a timpului prin parcurile din Capitală, unde mânuieşte beţele pentru a face cele două „jucării“ din plastic, în formă de clepsidră, să se învârtească. Diabolo, aceasta este denumirea jongleriilor pe care le face Alexandru, dar şi a instrumentelor de lucru.

El a început să practice acest sport în oraşul său natal, Giurgiu, acum doi ani de zile. „Am văzut prima dată un set Diabolo la un tip din Ibiza. Mi s-a părut foarte interesant şi mi-am comandat de pe internet un set numai pentru mine“, îşi aminteşte Alex. Tânărul spune că nu mai cunoaşte pe nimeni care să se joace cu Diabolo prin Capitală, aşa că este nevoit să înveţe de pe internet mai multe trucuri şi cum să mânuiască beţele.

„Mi se pare aiurea, că aşa mă învăţa şi pe mine cineva mai multe. Aşa caut filmuleţe pe net“, spune jonglerul. Cum nu cunoaşte pe altcineva care folosească Diabolo prin Bucureşti, Alexandru a reprezentat acest sport, alături de alţi jongleri, la Festivalul Body Mind Spirit din luna martie.

La modă în Europa


Alexandru spune că folosirea jucăriei nu este complicată trebuie doar să ştii cum să dai din mâini. „Răsuceşti doar cu o mână, ca şi cum ai bate ouă. Dacă ai învăţat să învârteşti, este foarte simplu. Pe urmă, poţi să faci multe scheme cu el“, zice Alex.

Tânărul şi-a personalizat trusa de jucărie cu câteva led-uri ca să-i dea un efect special. „Există seturi la care poţi să le dai foc, pentru un efect inedit. Eu mi-am pus câteva led-uri, să se vadă frumos în întuneric“, mai spune studentul. El adaugă că de fiecare dată când jonglează undeva, oamenii se opresc să se uite la el.

„Cam toţi se miră şi vin să mă întrebe ce este, pentru că nu au mai văzut aşa ceva“, mai spune studentul. El speră să înveţe să folosească jucăria atât de bine încât să câştige şi ceva bani din asta. „În afară este foarte bine promovat, de exemplu în Viena este un mare târg de jonglerii. Poate o să ajung să câştig bani din asta“, spune Alex.

Cântă în trupa Eloize
Atunci când nu jonglează prin parcuri cu Diabolo, Bogdan îşi dedică timpul muzicii. El face parte din formaţia Eloize, care cântă „rock alternativ cu elemente de electro“, după cum o descrie el.

Trupa înfiinţată în 2006 este alcătuită din cinci tipi, mai exact Jack (vocalist), Radu (bas), Claudiu (toboşar), Vali (chitară) şi desigur, Alexandru (sintetizator). „Atunci când suntem pe scenă, ne simţim ca nişte super-staruri. Am avut câteva concerte, desigur am început în deschidere la Omu’ cu şobolanii“, mai zice Alex.

Întrebări şi răspunsuri:

Cât costă un set de Diabolo?
Beţele costă cam 60 de lei, iar o formă de Diabolo (un fel de clepsidră de plastic) cam un milion şi ceva. Mai ai nevoie de aţa specială, care este cam 4 lei metru.

De ce sfătuieşti pe cineva să-şi cumpere un Diabolo?
Îţi dezvoltă foarte bine coordonarea, mai ales cea mână-ochi, aşa că este o alternativă foarte bună la un sport precum fotbalul. În plus, este un sport inedit şi frumos.

Profil:
Data naşterii: 5 martie 1989, Giurgiu
Familie: are un frate, mai mic cu un an, Mario
Studii: student în anul II la Facultatea de Chineză-Engleză, la Universitatea Bucureşti

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să cânt, ador rock-ul alternativ. Mai îmi place să mă dau cu placa şi să scriu pe blog-ul meu, hajustbecauseican.blogspot.ro“, a spus Bogdan.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac prejudecăţile, oamenii care îşi dau cu părerea fără să ştie despre ce este vorba. Nu suport frigul, aşa că iarna este cel mai greu anotimp pentru mine“, a zis jonglerul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite