Marilyn Monroe şi Angelina Jolie, "făcute din încheietură" de către o liceancă din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Burlacu a realizat o colecţie impresionantă de desene, copii fidele în creion a unor fotografii cu personalităţi.

Toată lumea ştie că desenele făcute cu creionul sunt mai autentice şi mai aproape de om decât o pictură făcută în acuarelă. Alexandra Burlacu a reuşit să impresioneze datorită fidelităţii ieşite din comun cu care respectă modelul original a pozelor pe care le reproduce astfel.

Pentru majoritatea lucrărilor foloseşte creioane cu mină moale, dar se adaptează în fucnţie de complexitatea desenului. „Am lucrat şi cu cărbune, vopsea lavabilă, acuarele, creioane colorate sau markere“, explică tânăra artistă.

Recunoaşte că mai are multe de învăţat, însă rezultatele sunt spectaculoase, dată fiind minuţiozitatea, atenţia deosebită la detalii.
De fapt, lucrarea prinde volum din umbre, asta fiind şi cea mai importantă parte a desenului.
„Comparativ cu picture, paleta cromatică fiind absent pare mai uşor, dar nuanţele cu care te joci atunci când faci o lucrare în creion trebuie aleasă, de asemenea, cu grijă“, povesteşte Alexandra.
Media de tip pentru un desen este de o oră jumătate. Tânăra crează la fel de bine şi desene apelând la imaginaţia proprie, doar că, spune ea, reproducerea lor îi antrenează mai mult spiritual de observaţie.

Vrea să facă grafică pentru film

Schiţează portretele persoanelor publice pentru ca oamenii să poată asocial desenul cu ceva real. Lucrările produse în schimb din propria imaginaţie sunt inspirate din viaţa de zi cu zi, de oamenii care îi vede pe stradă, cărţi sau pur si simplu cuvinte.

Deşi a demonstrate că este foarte talentată, scopul acestui „antrenament“ făcut continuu cu creionul îl reprezintă dorinţa enormă de a a face grafică pentru filme. Iar artele plastic să rămână la nivelul de hobby, o „muncă“ a sufletului.

De curând, Alexandra a avut ocazia să lucreze la cel mai complex desen ralizat vreodată, care a stors-o de enrgie dar rezultatul a fost pe măsura sacrificiului.

„Am realizat o pictură decorativă, pe lemn, care mi-a luat şapte zile de lucru intens. Tehnica nu a fost una specială, pur şi simplu am pictat cu vopsea lavabilă. Nu e chiar uşor de folosit, mai ales în cazul unei picture florale detaliate cum am exacutat eu“, îşi aminteşte artista.

Talentul ei este nativ, nu a urmat vreodată un curs de îndrumare. A fost autodidactă şi a învăţat doar din cărţi care i-au oferit o perspectivă de bază asupra desenului, a tehnicilor de lucru şi a materialelor pe care le pot folosi, dar şi câteva indicaţii despre executarea de portrete şi peisaje.

Profil:
Născută. 16 ianuarie 1993, Bucureşti
Studii. Liceul Cantemir Vodă, clasa a XII-a
Familie. Este singură la părinţi

Ce-i place:
„Când nu-mi canalizez atenţia şi energia în desen îmi place să confecţionez accesorii şi să citesc“, spune artista.

Ce nu-i place:
„Nu îmi place să pierd vremea cu lucruri inutile şi nici nu îmi place să văd mizerie şi dezordine“, explică tânăra.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite