Bucureşti: Alexandra Dumitru: PR-ista din spatele târgului Jobfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Tânăra în vârstă de numai 23 de ani organizează evenimente pentru pasionaţii de marketing şi de comunicare, dar şi pentru firme renumite.

Pasiunea Alexandrei pentru domeniul relaţiilor publice a început încă din adolescenţă, când era implicată în diverse activităţi extraşcolare. În facultate, a devenit specialist în relaţii publice şi secretarul onorific al Asociaţiei Studenţilor din Facultatea de Limbi şi de Literaturi Străine (ASLS) din cadrul Universităţii din Bucureşti.Voluntariatul a reprezentat pentru ea o rampă de lansare, întrucât după finalizarea studiilor s-a angajat într-o firmă de resurse umane, tot pe postul de specialist în relaţii publice.
 
Jobfest, eveniment de anvergură
Unul dintre cele mai importante evenimente pe care tânăra le-a organizat la noul loc de muncă a fost târgul de carieră, Jobfest. „Pentru acest eveniment, am făcut de toate, de la a împărţi flyere până la a gestiona echipa. Târgul s-a bucurat de un real succes şi va fi organizat şi în toamna acestui an. La ediţia de anul trecut au venit mii de tineri pentru a consulta ofertele companiilor şi pentru a-şi depune CV-urile la angajatori“, a spus Alexandra.

La locul de muncă, tânăra PR-istă a găsit modalitatea de a îmbina pasiunea pentru comunicare cu o alta, cea pentru scris. Alexandra a fost editor în reţeaua de site-uri de recrutare şi de consiliere profesională Mojob.ro. Pentru că a dorit să încerce şi alte experienţe, tânăra lucrează în prezent la o altă firmă. „Pot spune că m-am extins, în sensul că deşi lucrez tot în domeniul relaţiilor publice, abordez mai multe domenii, nu doar resurse umane ca la jobul precedent. Spre exemplu, organizăm campanii de responsabilitate socială şi gale sportive“, a spus tânăra.
 
Petreceri pentru tinerii publicitari
De anul trecut, Alexandra este PR-ul Asociaţiei tinerilor profesionişti „IAA Young Professionals“ ce se ocupă cu organizarea de evenimente pentru pasionaţii de publicitate şi de marketing. Tânăra pune suflet şi pasiune în tot ceea ce face. De curând, a organizat o petrecere inedită, în stil cubanez, cu muzică salsa şi cu trabucuri, special pentru ca cei care lucrează în aceste domenii să se cunoască mai bine. „Au participat în jur de 200 de tineri. Pe lângă distracţie, ei au avut oportunitatea să intre în contact cu seniorii din domeniu“, a mai spus Alexandra.

Profesia de PR, profitabilă
Tânăra consideră că PR-ul i se potriveşte ca o mănuşă şi nu se gândeşte ca vreodată să se reorienteze profesional. Cei care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu, pe lângă faptul că îşi dezvoltă abilitatea de a comunica, au şi satisfacţii de ordin financiar.
„La început de carieră, salariul este unul motivant. Un PR cu foarte mulţi ani de experienţă însă ajunge să câştige în jur de 2.000 de euro lunar, în fucţie de domeniu“, a explicat tânăra. Pe viitor, Alexandra Dumitru intenţionează să-şi deschidă propria firmă de relaţii publice. 

Întrebări şi răspunsuri
 
Ce alte pasiuni mai ai?
Dansul. În liceu am făcut trei ani de dans sportiv. O altă pasiune este limba engleză, pe care am început să o învăţ încă de la vârsta de patru ani. În perioada liceului şi a facultăţii, făceam bani de buzunar din meditaţii. Am pregătit şi elevi care urmau să susţină bacalaureatul.

Nu te-ai gândit să urmezi şi o carieră universitară în domeniul limbilor străine?

Ba da. Şi chiar am fost preparator în cadrul Universităţii din Bucureşti, la Facultatea de Limbi străine. A fost o experienţă minunată, dar nu aş renunţa la ce fac în prezent pentru a fi profesor.

PROFIL
Alexandra Dumitru
Data naşterii : 1 mai 1986, Ploieşti

Studii:

A absolvit Facultatea de Limbi Străine în 2008
Masterat în Discurs şi argumentare, în prezent

Experienţă
PR ASLS, 2005-2007
PR Perform HR, 2008- iulie 2009
PR IAA Young Professionals, 2008-prezent
PR Pastel Age, în prezent
 
Ce îi place
Îmi place că, prin prisma jobului pe care îl am, intru în contact cu cât mai mulţi oameni. În timpul liber, ador să merg la teatru şi la operă. Una dintre plăcerile pe care nu mi le refuz niciodată este îngheţata cu mentă.

Ce nu îi place
Nu îmi place să pierd timpul. Am tot timpul la mine o carte, atunci când rămân blocată în trafic. Un alt lucru pe care nu-l suport este să pierd ore în şir la cumpărături. În general mă decid repede cu privire la produsul pe care vreau să-l achiziţionez. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite