Bucureşti: Alcohelp, ajutor on-line pentru alcoolici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul centru on-line de consiliere şi intervenţie de tip e-health, din România, adresat persoanelor dependente de alcool, poate fi accesat de astăzi la www.alcohelp.ro

Alcohelp este un site ce poate fi accesat gratuit, în condiţii de confidenţialitate, de toţi cei care au probleme cu băutura.

Realizat de specialiştii de la Asociaţia pentru Luptă împotriva Alcoolismului şi Toxicomanilor (ALIAT), Alcohelp face parte dintr-un program prin care se doreşte conştientizarea în mai mare măsură a pericolului pe care îl reprezintă consumul de substanţe ce creează dependenţă.

După cum a declarat în cadrul lansării noului site, dr. Eugen Hriscu, directorul executiv al ALIAT, se aşteaptă rezultate mai bune în lupta cu aceste vicii mai ales că sistemul de tratament în acest domeniu, de la noi, este subdimensionat.

Peste un milion de beneficiari

Potrivit estimărilor ALIAT, peste un milion de persoane din mediul urban, de la adolescenţi, până la vârstnici, cu acces la internet, vor beneficia de consultaţiile Alcohelp.

Tot ce are de făcut utilizatorul este să urmeze instrucţiunile pe care le află accesând www.alcohelp.ro.

Mai întâi el va completa un chestionar de autoevaluare a gradului de periculozitate al consumului propriu de alcool, pe baza căruia va fi ghidat către categoria de servicii care i se potrivesc.

De asemenea, va putea accesa un set de informaţii despre gradele de dependenţă şi modul cum pot fi ele combătute şi va  avea acces la discuţii, pe un forum, mediat de specialişti.

Cei care au deja probleme de sănătate vor putea contacta, prin e-mail, un doctor, îşi vor putea monitoriza riscul la care se expun şi vor avea acces la servicii specializate de tratament.

Alcohelp garantează confidenţialitatea şi asigură anonimatul pacientului, ca şi gratuitatea întregului set de servicii oferite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite