Alba-neagra cu subvenţia la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, imediat ce se termină anotimpul călduros, pe bucureştenii îi iau emoţiile: mai primesc sau nu subvenţii pentru plata gigacaloriei? Autorităţile spun că bugetul a sărăcit tot plătind diferenţa dintre preţul real al gigacaloriei produsă de ELCEN, cel de 318 lei şi cel plătit de populaţie, care este aproape la jumătate.

Anul acesta, discuţiile despre plata căldurii au început la 1 august, odată cu decizia Consiliului General de majorarea a preţului gigacaloriei de la 124 la 170 de lei.

Fix o lună mai târziu, când Guvernul a decis că nu mai plăteşte partea sa din acordarea subvenţiei, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a spus şi el că renunţă la ajutorul oferit tuturor bucureştenilor, şi că doar o parte din aceştia vor plăti mai puţin la întreţinere în această iarnă.

Planul era ca cei care au venituri mai mari de 1.000 de lei lunar să plătească preţul întreg, cel de 318 lei. Emoţiile au ţinut până la jumătatea lui octombrie când Oprescu a anunţat că are bani şi anul acesta "puşi deoparte din timp" pentru a suporta subvenţionarea gigacaloriei pentru toţi bucureştenii.

În urmă cu două zile, o nouă răsturnare de situaţie: edilul-şef a declarat că dacă Guvernul nu şterge penalităţile RADET la ELCEN în valoare de 800 de milioane de lei nu va avea bani de subvenţii decât până în luna decembrie a acestui an.

Minciunile lui Sorin Oprescu

1 septembrie 2011: „Guvernul condamnă la o iarnă extrem de friguroasă pe majoritatea bucureştenilor. Voi încerca să acopăr subvenţia însă nu pentru toată lumea"

19 septembrie 2011: Întrebat dacă are pregătit buget pentru subvenţii, Oprescu a răspuns: „Da. Foarte sincer vorbind, da. Pentru 500.000 de persoane".

6 octombrie 2011: „Toţi bucureştenii vor beneficia în această iarnă de subvenţii, mai puţin 2.800 de persoane, este vorba de directorii cu salariu mai mare de 1.500 de lei pe lună"

19 octombrie 2011: „Avem bani puşi deoparte pentru această iarnă, sper să ne ajungă. Dacă CGMB nu votează ştergerea penalităţilor, avem bani până la sfrârşitul lunii decembrie, care se achită în ianuarie. "

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite