Alba-neagra cu băncuţele stradale din sectorul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a început de câteva zile să rărească băncile montate acum câteva săptămâni, din patru în patru metri, pe Strada Agatha Bârsescu. Abonata licitaţiilor din sectorul 3 este de câţiva ani firma AA Marketing and Management care de câteva luni a umplut trotuarele, străzile şi parcurile de băncuţe din lemn.

Mai citeşte: Risipă de bani publici în sectorul 3: bănci amplasate din metru în metru

Spaţiul public de pe raza sectorului 3 al Capitalei este, de câteva luni, plin de băncuţe din lemn şi coşuri de gunoi din acelaşi set. Unele sunt montate din patru în patru metri, altele însă au între ele abia câte un metru. De exemplu, pe Strada Agatha Bârsescu din zona Vitan, 37 de bănci au fost amplasate pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Piaţa Alba Iulia, Dristor, Unirii şi Piaţa Sfânta Vineri. Chiar dacă cele din staţiile RATB sunt utile bucureştenilor, aceştia se plâng că cele dintre blocuri şi din parcuri adună oameni ai străzii şi îi tentează pe graferi să-şi lase amprenta.

Peste două milioane de euro proiectul

Astfel, după ce au umplut o bucată din  stradă cu bănci, muncitorii au început de câteva zile să mai rărească din ele. Locuitorii din sectorul 3 sunt indignaţi de faptul că pe toate trotuarele, indiferent de cât de înguste sunt, a răsărit câte o bancă.
Victoria Eftimie, o pensionară de 66 de ani, trece zilnic pe strada Agatha Bîrsescu şi spune că a observat băncile şi coşurile de gunoi montate la fiecare scară de bloc. Astăzi însă, a remarcat o situaţie destul de curioasă: după ce au fost ţinutite în asfalt câteva săptămâni, unele bănci au dispărut sau au fost mutate. „Cred că sunt prea multe şi este o risipă de bani“, a declarat femeia.
Investiţia pentru aceste elemente decorative depăşeşte 2.000.000 de euro, firma care a furnizat băncile, AA Marketing and Management, fiind singura participantă la licitaţie. Aceasta a livrat către Primăria Sectorului 3 bănci din lemn şi metal, coşuri de gunoi, suporturi pentru parcarea bicicletelor şi ghivece pentru flori.

Lemn de esenţă nobilă

Potrivit presei centrale, anunţul publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice deţine câteva informaţii despre băncile ce au umplut sectorul. „Lemnul de esenţă nobilă a fost ales pentru ca băncile şi coşurile de gunoi să fie rezistente la raze ultraviolete, gheaţă, zăpadă, soare, dar şi la vandalism. Elementele din metal trebuie să fie din oţel galvanizat, iar ghivecele, din beton rezistent la îngheţ“.
Mihai Crudu, un bucureştean de 33 de ani, se arată şi el revoltat de situaţie.  „Chiar nu este normal. Sunt bani aruncaţi pe fereastră. În loc să astupe o groapă, pun bănci din metru în metru“, a declarat tânărul.

Singura participantă la ultimele trei licitaţii
Firma AA Marketing and Management a mai fost câştigătoarea unor licitaţii organizate în anii trecuţi de Primăria Sectorului 3. Astfel, potrivit presei centrale, în 2007 a câştigat o licitaţie pentru furnizarea de echipamente pentru terenuri de joacă, în valoare de 2,24 milioane lei, în 2008 a obţinut un alt contract tot pentru echipamente, însă de 70 de milioane de lei de la Direcţia Parcuri Sector 3 şi, tot în 2008, a mai câştigat trei licitaţii în valoare totală de 5,31 milioane lei, la ultimele trei licitaţii, firma fiind şi singurul concurent.

bancile din sectorul 3
banci scoase
Foto: Adevarul

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au fost contactaţi de câteva ori, încă de acum trei săptămâni, pentru a da o explicaţie cu privire la această situaţie. „În momentul în care vom avea răspunsul îl vom trimite“, a declarat azi-dimineaţă Florina Gheorghe de la biroul de presă al Primăriei Sectorului 3.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite